Hallands Nyheter

Scandinavi­an Mixed är i full gång i Halmstad

- Daniel Kihlström/tt

Stjärnan Henrik Stenson kom in på två under par efter första dagens spel av Scandinavi­an Mixed i Halmstad. Efteråt hyllade han det nya svenska stjärnskot­tet Maja Stark, som också inledde med en 70-runda.

Fjolårets premiärupp­laga av Scandinavi­an Mixed på Vallda utanför Kungsbacka fick spelas utan publik på grund pandemires­triktioner.

När tävlingen avgjordes för andra året i följd var det många som lockades till Halmstad golfklubbs norra bana när den tidiga publikboll­en med Henrik Stenson, Maja Stark och Peter Hanson slog ut vid 8.30-tiden.

Arton hål senare kom både Stenson och Stark in på två under par, 70 slag, medan Hanson fick notera 75 slag i scorekorte­t.

– Jag får vara nöjd med det. Jag spelade absolut inget vidare från tee till green. Det var puttern som gjorde ”scoren” i dag, säger Stenson, som är värd för tävlingen tillsamman­s med Annika Sörenstam.

Han hyllade spelkamrat­en Maja Stark, som sedan hon blev proffs förra sommaren har tagit tre segrar på damernas Europatour.

– Största tillgången är mellan öronen. Det känns som att hon verkligen är en tävlingsmä­nniska. Jag kan läsa både mig själv och andra ganska bra vid det här laget och jag ser frustratio­nen när hon känner att hon inte gör det hon vill och ska, säger Stenson och fortsätter:

– Det är det drivet som kommer att ta henne långt. Hon har ju redan gjort ett starkt avtryck på damtouren i Europa.

Stenson, Sveriges enda majorvinna­re på herrsidan (British Open 2016), ser sig själv i 22-åringen från skånska Abbekås golfklubb.

– Jag tror att det bor en ganska stark perfektion­ist i henne också. Den har tagit mig ganska långt och det kommer ta henne långt också, säger Stenson.

Eftersom Stark blev proffs mitt under pandemin var detta första gången som hon fick spela inför en större publik, men hon hade ingen bra känsla under de första nio hålen. Då svarade 22-åringen för två bogeys och sju par.

– När jag började så illa som jag gjorde ville jag bara gå in i skogen och sätta mig och gråta. Jag tycker att det är pinsamt att spela så dåligt inför folk. Det var lite jobbigt, men det blev ju roligare på slutet, säger Stark.

Det blev absolut roligare på andra halvan av rundan. På hål 10 till 16 blev det en eagle, fyra birdies och

BILD: MATHIAS BERGELD två bogeys. Till slut kom Stark in på två under par och hon hade kul i sin boll med Stenson och Hanson.

– Ja, det hade vi. När jag blev lite gladare, säger hon och skrattar.

Kvartetten Craig Howie, Skottland, Matthieu Pavon, Frankrike, Santiago Tarrio, Spanien och amatören Carolina Melgrati, Italien, leder i klubbhuset på sju under par. Deras 65 slag är tangerat banrekord.

Ett slag bakom har 22-åriga svenska stjärnskot­tet Linn Grant placerat sig på en delad femteplats med 66 slag, sex under par, efter att ha noterats för en stark spurt med sex birdies de sista tio hålen. Även Kristoffer Broberg gick runt på sex under par.

Annika Sörenstam (74 slag, två över par) och Alex Norén (73 slag, ett över par) hade det dock betydligt tyngre.

 ?? ?? Scandinavi­an Mixed drog igång under torsdagen.
Scandinavi­an Mixed drog igång under torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden