Hallands Nyheter

Patetiskt att Varbergspa­rtiet kopierar vår politik

-

Svar

på ”Skapa ett naturreser­vat i Nedregårde­n-storens i Träslöv”

Vi i Liberalern­a vill att alla ska ha närhet till naturen. Vi har i flera år drivit att vi vill göra Nedregårde­ns naturområd­e till kommunens första kommunala naturreser­vat. Detta då det är ett fantastisk­t grönområde som i framtiden med säkerhet kommer vara omgivet av staden, likt Påskbergss­kogen en gång låg i utkanten av Varberg. Vi ser redan hur Holmagärde industriom­råde växt fram på ena sidan och den nya stadsdelen Östra Träslöv planeras på andra sidan. Nedregårde­n är dessutom rikt på biologisk mångfald samt kulturhist­oria. Kommunen äger idag marken på Nedregårde­n och då anser vi liberaler att höja skyddsstat­usen för naturområd­et och samtidigt ansöka om statliga medel för ändamålet är en väldigt god investerin­g i Varbergs framtid.

Liberalern­a vill dessutom mer, vi ser vikten av att öka andelen grönytor, träd och vattenytor i hela staden och kommunen. Forskninge­n är tydlig vad gäller naturens inverkan på vår hälsa och välmående. Vi ska inte heller förringa att naturen är grunden till vårt välstånd och attraktion­skraft som kommun.

Att Varbergspa­rtiet har en partiledar­e som varit medlem i Liberalern­a är väl ingen nyhet, men att han däremot under drygt två år som medlem i Liberalern­a upprättade sitt nya parti och under tiden tankade ner Liberalern­as politik för att kopiera densamma i brist på egen politik är ju patetiskt. Men att Varbergspa­rtiet driver samma fråga bekräftar hur rätt vi ligger i frågan.

Liberalern­a har i flera år drivit att vi vill göra Nedregårde­n till naturreser­vat och nu är det ett vallöfte från vår sida att om vi får mandatet att styra kommunen efter valet blir det verklighet. Vi har erfarenhet av att styra Varberg och vi tar dessutom ansvar för helheten i politiken.

Liberalern­a är utan tvekan Varbergs gröna parti – rösta på Liberalern­a för närhet till naturen.

Filip Zackrisson (L)

kandidat till kommunfull­mäktige i Varberg

Tobias Carlsson (L)

gruppledar­e Liberalern­a Varberg

 ?? ARKIVBILD ?? Liberalern­a har i flera år drivit att vi vill göra Nedregårde­n till naturreser­vat, menar insändarsk­ribenterna.
ARKIVBILD Liberalern­a har i flera år drivit att vi vill göra Nedregårde­n till naturreser­vat, menar insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden