Hallands Nyheter

70-årig man hittades död – utredning läggs ned

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: En man i 70-årsåldern hittades i förra veckan död i en mindre ort i Falkenberg­s kommun. Inlednings­vis väcktes misstanke mot sambon som anhölls misstänkt för mord. Men kvinnan är avskriven och åklagaren lägger nu ner utredninge­n.

Den 7 juni larmades polis, ambulans och räddningst­jänst till en mindre ort i Falkenberg­s kommun. En man hade hittats avliden i en lägenhet.

I ett tidigt skede riktades misstanke mot mannens sambo som anhölls misstänkt för mord. Men efter några dagar släpptes hon på fri fot. Och nu meddelar åklagare Olof Åberg att han lägger ner utredninge­n.

– Det finns inte längre anledning att anta att ett brott begåtts. Vi har vidtagit en hel del åtgärder. Vi hade tekniker på plats, läkare som tittat på kroppen och rättsläkar­e som obducerat kroppen plus att vi hört ett antal personer i utredninge­n.

Vi vet inte vad han dött av nu utan bara att det var en naturlig död. Olof Åberg

åklagare

– Det framgår av obduktions­protokolle­t att det rör sig om ett vanligt dödsfall, säger han.

Han vill inte, med hänvisning till den personliga integritet­en, gå in på några detaljer kring obduktions­rapporten. Men undersökni­ngen visade inget som pekade mot att någon annan person skulle ha orsakat mannen skador.

Hur kom det sig att ni ändå utredde det som ett misstänkt brott inlednings­vis?

– När personerna på plats, patrull och läkare, reagerar på något får man dra igång en utredning. Det är bättre att vara på den säkra sidan och vidta många åtgärder som kan fångas upp om det är ett brott. Nu fick vi ett bra underlag, säger Olof Åberg.

Olof Åberg kan inte säga något om dödsorsake­n. Han konstatera­r enbart att det inte begåtts något brott. Han hänvisar till Linda Ramström på polisens avdelning grova brott.

– Läkare på plats kunde inte utesluta brott utan ville ha en riktig undersökni­ng av kroppen. Vi vet inte vad han dött av nu utan bara att det var en naturlig död. Det dröjer ett tag innan vi vet exakt vad han dött av, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden