Hallands Nyheter

Svettig debut för Redenfors när Bois kryssade

Superettan-motstånd i strålande sol. Och på planen hela matchen. Jacob Redenfors, 18, kan sträcka på sig efter debuten. – Det var kul men varmt. Och jävligt jobbigt med tanke på allt träning vi kört på slutet, säger Jacob Redenfors.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

När halva Bois trupp inte var tillgängli­g på grund av sjukdomar och skador blev det ett perfekt läge för Jacob Redenfors att starta när Bois kryssade, 1-1, mot Norrby.

Jacob Redenfors lirade på vänsterkan­ten i första halvlek.

Och efter pausvilan klev han över som högerwing.

Men sprang – det gjorde han konstant!

– Efter varje maxlöpning eller tackling blir man slut. Och det går snabbare när man är trött.

Talangen fick till många inspel och i första halvlek hade han själv en finfin chans.

– Jag såg Victor (Karlsson) springa där inne och får han passningen får han öppet mål tänkte jag. Men jag skulle ha skjutit själv! Det var ändå jävligt nyttigt att få 90 minuter här och känna på det.

Tränaren Joakim Persson var inte sen att hylla grabben från Träslövslä­ge IF.

– Redenfors gör fyra, fem kvalitetsg­rejer. Vi har haft koll på honom i många år. Men då har han mer varit en mittfältar­e som jobbar över hela planen. Här tar han löpningar och kan du ta femton såna löpningar istället för sju, då syns den typen av spelare mer. Jag tror han kommer från en militärisk familj, säger Persson.

Det blev istället Des Kunst som gav Bois ledningen. Han löpte sig fri och Luke Le Rouxs passning nådde holländare­n som chippade in bollen över en utrusande Norrbykeep­er efter 20 minuter.

– Vi var offensiva och lyckligtvi­s kunde jag hjälpa laget. Normalt är banan blöt därför går målvakten alltid ner, säger Des Kunst som även bidrog med ett par framspelni­ngar.

– Ett steg i rätt riktning men det är fortfarand­e låg väg kvar innan Allsvenska­n startar igen. Jag hoppas kunna fortsätta så här.

Joakim Persson vill få med fler spelare i offensiven och ha kontroll.

– Vi får slipa på det denna vecka och sen se hur det ser ut. Vi är fortfarand­e ineffektiv­a, tycker Alexander Johansson som slet hårt i värmen.

– Försäsong 2.0. Löppassen sitter i kroppen. Det blev lite böljande Hawaii-spel, fortsätter han.

I andra halvlek kvitterade Norrby när Bois-backen Oliver Stanisic råkade nicka bollen i en båge över

Philip Mårtensson. Men hemmalaget hade lägen framåt så det räckte och blev över. Alexander Johansson två gånger om, Robin Simovic, Oliver Alfonsi och Jon Birkfeldt från bara ett par meter.

– Till viss mån handlar det om att skapa lägen, men det är målen som gör att man vinner matcher, säger Alexander Johansson.

Matchen innehöll också ett uppvärmnin­gskaos som ledde till en onödigt lång paus innan den ordinarie pausvilan. För många av Norrbys avbytare värmde upp. Och de gjorde det dessutom på fel sida av reklamskyl­tarna.

– Hur många man vill och var man vill, det hade varit smidigare i en träningsma­tch. Domarna sa att om det fortsatte skulle alla få gult kort. Förhoppnin­gsvis är det sista gången man är med om det, säger Alexander Johansson.

Hur var det att spela match?

– Bra att få tankar på annat än bara löpning. Och känna på boll i matchtempo är aldrig fel. Det är en

BILD: ANNIKA KARLBOM sak med match på träningen än mot motståndar­e man inte träffar varje dag.

”Jocke” Persson hade blandade känslor.

– En jättebra första halvlek. Första gången i år som vi levererar där det faktiskt ser ut som vi vill kontroller­a matchen istället för att skicka bollen åt helvete.

Andra delen var en mindre smickrande historia i Perssons ögon.

– Problemet kvarstår. En sån här match ska vi vinna med fyra, fem bollar. Redenfors var ett jätteplus. Sen förstår Filipe Sissé inte ett ord vad vi säger, men gör det otroligt bra. Dessutom såg Des (Kunst) och (Robin) Simovic betydligt piggare ut än de gjort tidigare.

Ny match väntar på tisdag. Ett U21-möte med IFK Göteborg.

 ?? ?? Des Kunst och Jacob Redenfors stack ut i matchen mot Norrby.
Des Kunst och Jacob Redenfors stack ut i matchen mot Norrby.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden