Hallands Nyheter

Warberg IC:S elfte nyförvärv klart

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

”Ursäkta röran, vi bygger om” skulle kunna vara Warberg IC:S slogan den här våren/sommaren. Två nya tränare och elva nya spelare har kommit in. Senast i raden är 21-åriga Louise Hedkvist från IBK Göteborg.

Efter att länge ha varit med i striden om slutspelsp­latser föll Wic igenom något mot slutet och säkrade nytt Ssl-kontrakt först i den sista omgången. Redan då stod det klart att tränarduon Stefan Smedberg och Kent Göransson skulle ersättas av Andreas Burman och Jesper Schagerber­g.

Det var däremot inte känt att truppen skulle genomgå en rejäl spelaromsä­ttning. Ett par spelare har försvunnit från klubben samtidigt som hela elva nyförvärv har plockats in. Under onsdagen blev centern Louise Hedkvist, från det IBK Göteborg som Burman och Schagerber­g tränade den föregående säsongen, nyförvärv nummer elva.

BILD: WARBERG IC

– Jag vill utvecklas som spelare och fick ett jättebra intryck av det Warberg har presentera­t. Det känns väldigt familjärt men samtidigt som en proffsig förening så det känns som en bra miljö att växa i, säger Hedkvist i ett pressmedde­lande.

För Hedqvist är det andra försöket i SSL. Hon blev som 18-åring värvad från moderklubb­en Lindome till storklubbe­n Pixbo, men fick sparsamt med speltid under sina år där. I stället vände hon ner till allsvenska IBK Göteborg inför förra säsongen, där hon hade en bra säsong under Burmans och Schagerber­gs ledning.

– Hon är en skön karaktär som är väldigt snabb och har sina absoluta styrkor i kontrings-spelet och att ta sig in i obekväma ytor. Det ska bli jättespänn­ande att följa hennes resa i SSL den här gången, säger Andreas Burman.

 ?? ?? Louise Hedkvist stod för 20 poäng på 24 matcher för IBK Göteborg (serie och kval) den föregående säsongen.
Louise Hedkvist stod för 20 poäng på 24 matcher för IBK Göteborg (serie och kval) den föregående säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden