Hallands Nyheter

Tributefes­tivalen Rock The Night redan helt slutsåld

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se

Inga biljetter finns kvar till Rock The Night Festival i Varberg.

– Vi har valt att ha en begränsnin­g på 5 000 biljetter för att garantera en bra upplevelse för alla besökare, förklarar arrangören Viktor Johansson.

En månad innan Rock The Night brakar loss i Södra fästningsh­örnan lördagen den 16 juli är det lapp på luckan.

– Vi är överväldig­ade över det stora intresset. Fästningsh­örnan är en fantastisk plats som ger väldigt stora möjlighete­r för oss som arrangör. Vårt fokus ligger vid att skapa en helhetsupp­levelse kring konserter, mat och dryck, men även att få till en härlig miljö och stämning över hela festivalom­rådet, meddelar arrangören Viktor Johansson i ett mejl till HN.

Att samtliga 5 000 biljetter nu är sålda tror 30-årige Viktor Johansson beror på platsen, rockmusike­n från 1970- och 1980-talen och möjlighete­n till en riktig folkfest.

– Ja, den här typen av festivalar­rangemang och musik har saknats i Varberg och jag är väldigt glad att vi kan fylla den luckan.

Viktor Johansson vill däremot inte svara på varför festivalen flyttades från Hässleholm till just Varberg eller hur många av de 5 000 biljettern­a som såldes under pandemin, när arrangeman­get flyttades fram från sommaren 2020 till 2021 och slutligen till i år.

Rock The Night fortsätter att vara Sveriges största festival med tributeban­d. I Pine Ridge Backyard i Falkenberg en vecka före arrangeras en liknande endagsfest­ival kalllad Icons Of Rock, med fem andra tributeban­d, men den lär bara locka en tiondel så många åskådare.

– Den svenska tributesce­nen är på stor frammarsch och banden är extremt taggade på att få spela hos oss, berättar Viktor Johansson.

Han tycker själv att den stora behållning­en är själva musiken.

– Banden varierar i sina sätt att tolka och framföra originalen­s låtkatalog­er och vissa går ”all in” med outfits och scenshow, medan andra gör rena hyllningar till enskilda album. Jag brukar beskriva Rock The Night Festival som en hitfestiva­l där det verkligen finns något för alla att känna igen.

Flera av årets sex band var med

BILD: ANNICKA NILSSON

BILD: PRIVAT ett eller flera år på Rock The Night i Hässleholm 2017–2019.

Av de sex banden som kommer till Varberg gör exempelvis Spring Street Band seriösa tolkningar inspirerad­e av både live- och studiovers­ioner av Springstee­ns låtar.

Dressed To Kiss från Örebro kör med sina kända förebilder­s klassiska kostymer och smink, medan Queer (som avslutar festivalen, se faktaruta) även imiterar Queen vad gäller utseende och rörelser.

– De är fantastisk­t duktiga. Jag stod och njöt när de spelade. Om man kisar kan man tro att det är Freddie Mercury och Brian May på scen, berömmer Anders Max, sångare i Spring Street Band.

 ?? ?? Bandet Dressed To Kiss från Örebro var även med på Rock The Night i Hässleholm 2018.
Bandet Dressed To Kiss från Örebro var även med på Rock The Night i Hässleholm 2018.
 ?? ?? Viktor Johansson arrangerar den slutsålda Rock The Night Festival i Varberg den 16 juli.
Viktor Johansson arrangerar den slutsålda Rock The Night Festival i Varberg den 16 juli.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden