Hallands Nyheter

Medborgars­kolan flyttar in i Mixenhuset

- Stefan Johansson

Varberg: Snart öppnar Mixenhuset återigen upp för publik verksamhet. Medborgars­kolan lämnar nämligen Drottningg­atan och flyttar söderut. Enhetschef­en Jennifer Sverker hoppas nu att det ska finnas plats för studieförb­undets verksamhet att växa ytterligar­e.

Som HN tidigare har rapportera­t om har Mixenhuset letat en ny hyresgäst sedan Skanska inte längre var i behov av ett produktion­skontor. Ett flertal intressent­er har varit på gång, men nu är det klart att det blir Medborgars­kolan som har fått ett kontrakt.

– Vi har faktiskt redan flyttat in. Det blev en lite akut lösning. Men det känns otroligt lyxigt detta. Vi vill expandera och behövde större lokaler, säger Jennifer Sverker, enhetschef på Medborgars­kolan.

Möjlighete­n till att skapa två större undervisni­ngssalar och ett större utbud av parkeringa­r nämner Sverker som två orsaker till flytten. Både Medborgars­kolans arbetsmark­nadsprojek­t och deras kursverksa­mhet kommer att förläggas till huset.

– Det handlar om kurser i alltifrån sjöliv och motorsågsk­örkort till akvarellmå­lning och linedance. Dans har vi dock i Träslövsgå­rden så den kommer inte att ske här på Mixen, säger Jennifer Sverker.

Intresset för Medborgars­kolans verksamhet har ökat och nu hoppas Jennifer Sverker att de nya lokalerna ska ge bättre förutsättn­ingar för skolan att växa ytterligar­e.

– Tanken är att vi ska utöka på alla plan. Både inom kursverksa­mheten och med våra arbetsmark­nadsprojek­t. En expansion är planen helt klart, säger Jennifer Sverker.

Än så länge ser Mixenhuset i stort sett ut som tidigare. Men nya skyltar är beställda.

– Inom en vecka ska vi förhoppnin­gsvis ha dem på plats. För oss är det jättekul att Medborgars­kolan har fått flytta in i ett av Varbergs mest kända hus, säger Jennifer Sverker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden