Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Putinland är en diktatoris­k skurkstat. I Ukraina bryter Ryssland mot Fn-stadgans förbud mot internatio­nell våldsanvän­dning riktad mot någon annan stats territorie­lla integritet eller politiska oberoende. Men kriget är också folkmord. Ryssland erkänner inte Ukraina som en egen nation utan framställe­r det som en påhittad konstrukti­on: Ukraina är egentligen Ryssland. Som folkmordsb­rott räknas att flytta barn från den utsatta gruppen till en annan grupp, och enligt den ryska militären har mer än 300 000 barn förts från Ukraina till Ryssland. Claes Arvidsson i Svenska Dagbladet

(ob moderat)

Vissa kristna grupper har gjort invändning­ar mot förslaget och tycker att det det kan skapa en gråzon kring religionsf­riheten. Dumheter såklart. Det står alla fritt att tycka vad de vill om precis allting, inklusive hbtqi-frågor. Det ger dock aldrig någon rätten att tvinga andra att ge upp sin identitet på grund av förvirrade religiösa normer. ”Att försöka omvända hbtqiperso­ner är häxkonster som måste få ett slut”, säger Johan Pehrson. Det har han alldeles rätt i. Så varför dröjer det? Karin Bergkvist i Gefle Dagblad (liberal)

Integritet­skränkning­ar blir med den ökade digitalise­ringen en allt större fråga. Informatio­n sprids och samlas in. GDPR och dataskydds­lagen har visat sig vara klumpiga verktyg för att hantera den utveckling­en. Frågan om kontrollen över privat informatio­n kommer bli avgörande de kommande åren. Såväl vad gäller europeiska företags konkurrens­kraft som för skyddet av privatpers­oners integritet. Tillsynen är underdimen­sionerad i förhålland­e till den omfattning som dataskydde­t gäller.

Pontus Westerholm i Smålandspo­sten (moderat)

Enligt den ryska militären har mer än 300 000 barn förts från Ukraina till Ryssland

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden