Hallands Nyheter

Winbo och Johansson är på väg i olika riktningar

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Albin Winbo är tillbaka i Sverige igen och han tränar för att förbereda sig inför en ny säsong, med Varbergs Bois.

– Nu är fokuset att jag ska vara kvar i Varberg, säger mittfältar­en.

För förre lagkompise­n Alexander Johansson har inget konkret kommit upp på bordet – än.

Albin Winbo och Alexander Johansson har en del gemensamt. De har båda spelat i Tvååkers IF och Varbergs Bois och varit utlånade för spel i norska ligan. Johansson var i Sandnes Ulf (2020) och Winbo i Sandefjord under den här hösten.

– Han gör inte mycket på gymmet. Det är lite biceps och discogym, säger Alexander Johansson när han får höra att Albin Winbo är hemma i Varberg igen efter solsemeste­r i Las Palmas.

– Jag har kört löpning och styrka. Ett tungt pass, hävdar Albin Winbo.

Sandefjord lyckades kvala sig kvar i Elitserien efter dubbelmöte med Kongsvinge­r. Sedan blev det ett abrupt avsked.

– Vi var inte i samlad trupp, men jag gjorde fystester för att veta hur jag står mig inför nästa säsong och det gjorde jag med Sandefjord­s fystränare. Så det blev inte riktigt att man sa ”hej då” till folk, jo till tränaren och materialar­en, säger Winbo som inte ångrar sitt val att bli utlånad.

– Det har betytt mycket, att komma ifrån Varberg. Inte bara fotbollsmä­ssigt. Jag ville testa vingarna och komma bort från staden man bott 25 år i. Det blev ett personligt lyft, en extra kick.

Visserlige­n fanns ex-boisaren Keanin Ayer också i Sandefjord, men att flickvänne­n Moa Persson kom på Norge-besök då och då hjälpte Albin.

– Hon har ett jobb i Varberg och studerar i Göteborg så hon kunde inte bo där, men de gånger hon kom upp. Det gjorde mycket, man slapp känna sig så ensam.

Winbo har hållit kontakt med tränaren Joakim Persson som skickade ett välkomnand­e sms för ett par veckor sedan. Albin är inställd på att kämpa vidare i grönsvart.

– Om ”Jocke” skulle säga att han inte vill ha kvar mig, då får man ta ställning till det, men det är inte den bilden jag fått när han skrev ”välkommen tillbaka”. Sen är det ju upp till mig, som det är i vilken klubb som helst, att ta kampen med dem på min position och visa att jag ska spela, säger Winbo.

För Alexander Johansson är det mer ovisst – frånsett att han inte kommer vara kvar i Bois.

– Jag har inget kul att säga, inte än i alla fall, säger Alexander Johansson.

– Man vet inte hur attraktiv man är. Intresse är alltid kul. Sen gäller det att det mynnar ut i något. Det är väl det man vill se.

Du har nämnts ihop med IFK Värnamo ...

– Jag läste det också. Min agent och jag snackar med varandra och har lite trådar ute. Sen får man se vart det landar. Man vill ju spela så högt upp som möjligt - och få speltid, säger Alexander och fortsätter:

– Innan med lokala klubbar som Vinberg, Stafsinge och Ullared då kan man ha fått höra på en fest från någon kompis att ”min tränare tycker du är duktig”. Nu har man inte samma ingång i klubbarna när det är på en helt annan nivå.

Johansson bor i Halmstad, som numera är en allsvensk stad igen. Men han tiger som muren kring vilka klubbar som visat intresse och vilka som han nobbat.

– Det blir ett tråkigt svar. Inga kommentare­r.

”Alex” säger dock:

– Jag vill få klart det så tidigt som möjligt så man kan ställa in sig på kommande säsong. Sen vill man inte skynda bara för att få det gjort. Det ska passa fotbollsmä­ssigt och med familjeliv­et.

Hur mycket betyder pengarna?

– Jag vet att jag inte är 20 år och att jag inte kommer tjäna så pass mycket pengar att jag inte behöver jobba mer någonsin. Så nej, cash betyder inte så jäkla mycket. Sen att se Sverige eller världen och lära känna nya människor, ett äventyr är aldrig fel. Det har man nytta av senare i livet så det ska man inte underskatt­a.

"

Jag vill få klart det så tidigt som möjligt så man kan ställa in sig på kommande säsong. Sen vill man inte skynda bara för att få det gjort. Alexander Johansson

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Alexander Johansson söker ny klubbadres­s efter att ha lämnat Varbergs Bois, men har inget kul att säga – än.
BILD: KRISTER ANDERSSON Alexander Johansson söker ny klubbadres­s efter att ha lämnat Varbergs Bois, men har inget kul att säga – än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden