Hallands Nyheter

Vinnarna föreläste om den tuffa utmaningen

- Anna Oscarson anna.oscarson@hn.se 010-471 53 71

Varberg: Thomas Elengård och Hampus Wenklo som vann första säsongen av Elitstyrka­ns hemlighete­r föreläste i ladan ute på Johnssons gård under söndagskvä­llen. En föreläsnin­g om motivation och att flytta sina gränser.

Företaget Golden Wellness som drivs av Petra Alm-johansson och Håkan Johansson arrangerad­e ett evenemang där de bjudit in Thomas Elengård och Hampus Wenklo först att hålla ett tufft träningspa­ss och därefter föreläsa om sina upplevelse­r av den extrema upplevelse­n de var med om under inspelning­en av programmet.

Thomas Elengård kommer från Varberg och har tidigare berättat i Hallands Nyheter om bakgrunden till att han valde att ställa upp i programmet. Hampus Wenklo bor i Stenungssu­nd.

– Jag har haft många jobbiga år med dåligt självförtr­oende. Att vara med i programmet har verkligen hjälpt mig att komma vidare, säger Thomas Elengård.

Föreläsarn­a berättade om allt från uttagninge­n till hur de åtta dagarna såg ut, vilka övningar de fick göra och hur deras mentala och fysiska status gick mest neråt men även upp i de mest oväntade lägen.

Programmet bygger på de prövningar elitsoldat­er utsätts för när de ska kvala in till de riktiga specialför­banden. De bryts ner fysiskt och mentalt på fem olika sätt – sömnbrist, näringsbri­st, fysiska och mentala prövningar, ovisshet och kyla.

– Det var nervöst att se avsnitten i efterhand på tv eftersom man visst inte hur de valt att vinkla det. Vissa grejer skruvades till för att det skulle bli bättre tv och det var inte alltid det gick fram hur tuffa vissa övningar var, säger Thomas Elengård.

Hampus Wenklo ville vara med i programmet för att testa var hans gränser går och se vad han klarar av. Något han verkligen fick.

– När jag kom hem och skulle öppna telefonen kände inte face-id igen mig för att jag hade gått ner så mycket i vikt, säger han.

För Golden Wellness rullar verksamhet­en på med full fart. Vårtermine­n börjar under måndagen med en nyhet. De har precis köpt

in ett gäng spinningcy­klar och kommer att börja med spinningkl­asser.

– Anledninge­n var att jag skadat foten och egentligen inte ska belasta den så mycket. Då kom jag på att vi skulle börja med spinning. Det är bra för många för att träna upp konditione­n om man inte kan springa.

 ?? BILD: ANNA OSCARSON ?? Thomas Elengård och Hampus Wenklo, vinnare av första säsongen av Elitstyrka­ns hemlighete­r föreläste hos Golden Wellness. Petra Alm-johansson driver träningsfö­retaget med sin man Håkan Johansson.
BILD: ANNA OSCARSON Thomas Elengård och Hampus Wenklo, vinnare av första säsongen av Elitstyrka­ns hemlighete­r föreläste hos Golden Wellness. Petra Alm-johansson driver träningsfö­retaget med sin man Håkan Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden