Hallands Nyheter

Hanna Svensson stor matchhjält­e i slutminute­n

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@hn.se

Warberg IC inledde året med en riktig rysare mot IBK Lund. Då stod Hanna Svensson stabilt i målet och räddade en straff i slutminute­n.

– Där och då kände jag att vi hade det, säger Hanna Svensson efter matchen.

Andreas Burmans Warberg hade full koll på motståndar­nas vedertagna man mot man-spel, men när startsigna­len ljöd i Sparbanken Wictory Center blev det, trots den vetskapen, tufft.

– Åh, gud vilket strul alltså, säger tränaren efter matchen, aningen frustrerad men även lättad, och fortsätter:

– Vi har kontroll på matchen stundtals, men vi har det svårt. Vi bjuder dem på så många målchanser att jag fattar ingenting. Det är frilägen, straffar, utvisninga­r, det är superstrul – men vi vinner.

Gästerna hade många farliga målchanser genom hela matchen och en vinst var allt annat än självklar. Utan Hanna Svensson i mål, som räddade sitt Warberg gång på gång, hade slutresult­atet förmodlige­n inte varit detsamma.

– Jag visste att det skulle bli en tuff match med mycket studsbolla­r in framför kasse. Men jag känner att jag växte in i det och känner mig nöjd, säger Hanna Svensson.

Matchens första mål stod Lund för, men bara några minuter hann passera innan Emma Thorsson hittade rätt yta och kvitterade.

Och trots att Warberg hade det tufft med motståndar­nas spelstil lyckades Louise Hedkvist tätt därefter sätta 2–1.

Thorsson skapade sig flera farliga målchanser, men det var inte förrän i den 11:e minuten av den andra perioden som den satt rätt.

– Då har 3–1, men sen låter vi dem göra 2–3 jätteenkel­t. Efter det gör Sandra (Hawerman) 4–2 som sen blir 4–3 på en skitsituat­ion. Det ska aldrig behöva bli så stressigt som det blev på slutet, säger Burman.

Som Burman nämnde stod Sandra Hawerman för Warbergs fjärde mål. Målet betydde att hon, precis som Andrea Envall förra månaden, gjorde sitt 100:e mål i Wic-tröjan.

När det var två minuter kvar av matchen förändrade­s stämningen

BILD: PER WIKLUND i hela Sparbanken Wictory Center. Efter att det blivit tilltrassl­at fick Lund en straff med sig och hade där och då en stark chans att kvittera. Då räddade Svensson.

– Det var bara att hänga med så bra som det gick för att döda läget, så att säga. Där och då kände jag att vi hade det, säger hon.

Efter det gjorde Warberg sitt bästa för att spela av matchen, och lyckades. Hanna Svensson stämmer in i Andreas Burmans lättnadskä­nsla efter matchen.

– Hur det känns efter tre poäng? Underbart och gött. Extra skönt att det var Lund vi slog.

Det ska aldrig behöva bli så stressigt som det blev på slutet Andreas Burman

 ?? ?? Hanna Svensson var rena rama väggen när Wic plockade tre viktiga poäng i kampen om slutspel.
Hanna Svensson var rena rama väggen när Wic plockade tre viktiga poäng i kampen om slutspel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden