Hallands Nyheter

Femte raka förlusten för Frillesås: ”Jävligt tungt”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Sedan den så imponerand­e 5–2-segern i Bollnäs har ingenting velat stämma för Frillesås. Borta mot Broberg/söderhamn förlorade man matchen redan i den första halvleken. 2–6-förlusten är den femte raka nollpoänga­ren.

– Det är klart att det är jävligt tungt, medger lagkaptene­n Fredrik Johansson.

5–2-segern borta mot Bollnäs kändes som ett paradigmsk­ifte för Frillesås. Plötsligt fanns ett kvitto på att laget kunde åka till nästan vilken bortaarena som helst i Elitserien och vinna om man prickar dagen.

Sedan dess har man gått fem raka matcher utan att plocka en enda poäng.

– Prestation­erna mot Vetlanda och Västerås är ändå väldigt bra, men vi var jävligt missnöjda efter matchen mot Vänersborg. Samtidigt får man inte stirra sig blind på resultatra­den och tabelläget, då kan det bli energiläck­age. Vi har fortfarand­e bra energi i truppen och en tro på att vi ska kunna avsluta säsongen starkt, förklarar Fredrik Johansson.

Då krävs det emellertid större skärpa i straffområ­dena än vad man visade upp borta mot Broberg/söderhamn, då hemmalaget gick ifrån till 4–0 under de första 35 minuterna.

– Den första halvleken är helt okej, men de får lätta mål. De skapar inte jättemycke­t, men är effektiva när lägena dyker upp. Åt andra hållet borde vi kunna göra något mer än det vi gör, analyserar Johansson, som själv stod för reducering­en i slutminute­n av den första halvleken.

– Då kändes det ändå som att vi fick en biljett in i matchen.

Den känslan byggde gästerna vidare på i början av tillställn­ingens andra akt, då man skapade ett par bra lägen att reducera ytterligar­e en gång. I stället gjorde motståndar­na ett mål på hörna och ett på straff.

– Det är surt att åka på de målen när vi börjat andra ganska bra, konstatera­r Johansson.

Men skam den som ger sig. Marcus Lindholm satte 2–6 i den 62:e minuten efter en fin prestation och bara minuter senare tilldelade­s Frillesås en straff. Mål där och spänningen i matchen hade väckts till liv, men Markus Kumpuoja lyckades inte förvalta den gyllene chansen.

– Hade vi fått in den hade det definitivt kunnat bli spänning i matchen, sådan var känslan där och då, säger Johansson, som är nöjd över lagets avslutning.

– Vi gör verkligen allt vi kan för att komma ikapp.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Det vill sig inte för Fredrik Johansson och hans Frillesås, som parkerar på jumboplats i Elitserien.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Det vill sig inte för Fredrik Johansson och hans Frillesås, som parkerar på jumboplats i Elitserien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden