Hallands Nyheter

Skyttedrot­tningen Ebba Lundberg blir kvar i Valder

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Ebba Lundberg hade flera intressent­er från division ett efter fjolårets succésäson­g i division två med Valinge-derome. Skyttedrot­tningen har dock valt att stanna kvar över kommande säsong.

– Det passar bäst med allt annat i livet just nu, berättar hon.

Lundberg var knappast ett okänt namn inom den lokala fotbollen, men det var den här säsongen som 19-åringen verkligen exploderad­e i sitt målskytte. Med sina 27 mål var hon en av de största anledninga­rna till att Valder slutade trea i division två och därmed undvek degraderin­g efter serieomläg­gningen.

Efter säsongen har hon haft erbjudande­n från divisionen ovanför, men ändå landat i beslutet att stanna.

– Ja, jag har bestämt mig för att stanna. Det passar bäst med allt annat i livet just nu. Jag vet inte hur framtiden ser ut med jobb och plugg. Det är klart att det hade varit jättekul att testa det, men det passar inte riktigt just nu.

Samtidigt anser hon att även en förlängnin­g innebär ett kliv uppåt, då SVFF:S serieomläg­gning innebar att alla lag som slutade sämre än trea i de lokala serierna åker ner till trean medan tvåorna, treorna och ettorna som inte vann kvalet blir kvar i tvåan.

– Division två blir ändå en högre nivå nu än vad det var före, serien kommer vara mycket bättre, så på något sätt blir det som att ta ett kliv uppåt ändå.

Valder har tappat ett gäng spelare under vintern, där det kanske mest kännbara tappet är att Lundbergs offensiva lekkamrat Sofia Eliasson (17 mål 2022) gått till Varbergs Bois. Trots det känner Lundberg ingen oro över truppbygge­t och kommande säsong.

– Jag tror att vi kan göra en riktigt bra säsong. Vi har fått in flera duktiga spelare, bland andra Amanda Flatum från Lilla Träslöv som är jättebra.

"Serien kommer vara mycket bättre, så på något sätt blir det som att ta ett kliv uppåt ändå Ebba Lundberg

 ?? BILD: HAKAN JOHANSSON ?? Ebba Lundberg lär fortsätta ösa in mål i Valder-tröjan även kommande säsong.
BILD: HAKAN JOHANSSON Ebba Lundberg lär fortsätta ösa in mål i Valder-tröjan även kommande säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden