Hallands Nyheter

Falkenberg vann rysare med slutspelsk­araktär

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Lördag kväll, fullsatt hall och en vansinnigt jämn femsetare som Falkenberg vann med 15–13.

Behövde tränaren Ismo Peltoarvo ett kvitto på att hans nybygge klarar av en slutspelsa­tmosfär så fick han det under lördagens bortamatch mot Habo.

När Falkenberg tappade mängder av spelare inför säsongen fanns det en farhåga om att laget inte skulle nå upp i samma stabila nivå som de senaste åren, då man prenumerer­at på Sm-silvret bakom till synes omöjliga Hylte/halmstad. Den farhågan stärktes när laget föll med 0–3 borta mot Örkelljung­a i premiären.

Sedan dess har dock Falkenberg radat upp segrar (med undantag för en förlust mot nämnda Hylte/ Halmstad och en mot Sollentuna), innan det under lördagskvä­llen var dags för ett rejält stresstest borta mot Habo.

– Det var väl knappast skönspel hela tiden, men det var en väldigt rolig match med en fullsatt hall. Atmosfären gav verkligen en slutspelsk­änsla, berättar Ismo Peltoarvo, som fick se de tre första seten avgöras med två bollars marginal innan Falkenberg vann med ”hela” tre bollar i det fjärde setet.

– Alla set var ganska lika varandra. Ett lag drog ifrån och såg ut att vinna setet, sedan kom det andra tillbaka och i slutet var det små marginaler som avgjorde. Laget som servade bäst var ofta det som vann.

I det femte och avgörande setet tog Falkenberg tidigt kommandot. Vid ställninge­n 13–10 såg ledningen relativt betryggand­e ut, men hemmalaget kom tillbaka en sista gång.

– Men till slut tog vi det ändå. Det var som att åka berg-och-dalbana, säger Peltoarvo, som var nöjd med hela lagets insats men ville hylla lagets ålderman Fayez Alloush lite extra.

– Fayez var riktigt vass i dag. Han bar oss igenom de avgörande stunderna.

"Det var som att åka berg-och-dalbana Ismo Peltoarvo

 ?? BILD: AVDO BILKANOVIC ?? Fayez Alloush var Falkenberg­s främste aktör i matchen mot Habo.
BILD: AVDO BILKANOVIC Fayez Alloush var Falkenberg­s främste aktör i matchen mot Habo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden