Hallands Nyheter

Rasmus Andersson blir kvar i Tvååker

- Henric Holmberg

Det har dragit ut på tiden, men nu är kontraktet signerat. Nyckelspel­aren Rasmus Andersson, 29, stannar i Tvååkers IF ett år till.

Tvååker har tappat sju spelare sedan förra säsongen tog slut samtidigt som sex spelare tillkommit. Nu är en viktig pusselbit på plats i truppbygge­t inför 2023. Rasmus Andersson, som fyller 30 i april, har skrivit på ett nytt ettårskont­rakt och går därmed in i sin sjunde säsong i Tvååker-tröjan.

– Det känns kul. Det är en ny säsong och mycket ut/in på spelarsida­n, så jag vet inte riktigt vad som väntar. Men det är kul att lira fotboll på relativt hög nivå i ett år till och det känns helt rätt att fortsätta, säger Andersson.

Var det någonsin aktuellt med något annat?

– Nej. Då hade jag behövt flytta, så det blev aldrig aktuellt med de alternativ­en. Det har egentligen känts som att det blir Tvååker under resans gång.

Trots skadeprobl­em och en inflammati­on i bäckenet kom mittfältar­en/anfallaren till spel i 26 matcher i Ettan Södra i fjol med tolv mål och sex assist som facit.

– Jag har varit skadad men ändå spelat och gjort det OK. Jag tror inte jag blir kvitt bekymren, men jag kan dra ner smärtan lite och det kan gå ännu bättre om jag har mindre ont. Jag är trygg i att jag är en ganska bra spelare om jag är kry.

Tvååker slutade sjua i tabellen i fjol när de betydelsel­ösa matcherna avlöste varandra under hösten. I år har Rasmus Andersson högre mål än så.

– Jag hoppas att vi kan blanda oss i en toppstrid på riktigt. Vi har spelat division ett-fotboll fem år i rad nu och det är dags att försöka ge det ett ryck på allvar. Det är inställnin­gen jag vill gå in med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden