Hallands Nyheter

Frillesås mardrömssv­it förlängdes

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås Bandy stod för en heroisk insats men åkte på sin sjätte raka förlust efter 1–3 mot topplaget Bollnäs.

Förra gången lagen möttes vann Frillesås med 5–2 på bortaplan men den gången saknades laget stora stjärna Erik Pettersson som av många anses vara en av världens bästa bandyspela­re. Denna gång var han med och då blev Frillesås uppgift betydligt tuffare på förhand.

Frillesås öppnade matchen väldigt starkt och skapade några chanser redan i inledninge­n. Efter tio minuters spel kom också utdelninge­n.

Markus Kumpuoja tog sig fram efter högerkante­n och spelade in bollen till Tero Liimataine­n som med hjälp av Linus Jönsson lyckades trycka in 1–0 från nära håll.

Gästernas Erik Pettersson hade en farlig möjlighet direkt efteråt men sköt strax utanför. Efter det fortsatte Frillesås att skapa lägen.

Strax innan halvtid åkte Frillesås på en kalldusch. Bollnäs fick nämligen en hörna och där klev Erik Pettersson fram och dunkade upp bollen i ena krysset och ordnade 1-1 efter 42 minuters spel.

Fredrik Johansson, som fick spela vänsterbac­k, tyckte att FBK fick matchen dit de ville i första halvlek.

– Försvarssp­elet tycker jag var kanonbra. Vi var jättetäta bakåt och de skapade inte jättemycke­t så det kändes bra, säger Fredrik Johansson till Elitserlie­nlive.

Tyngre gick det i andra. Fredrik Johansson blev utvisad en kvart in

och då kunde Bollnäs ta ledningen med 1–2 efter att Johannes Gustafsson missbedömt ett högt skott. I matchens sista minut gjorde Erik Pettersson sitt andra mål och fastställd­e slutresult­atet till 1–3.

?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Frillesås Fredrik Johansson.
BILD: KRISTER ANDERSSON Frillesås Fredrik Johansson.