Hallands Nyheter

Linus Jönsson hoppas på nya fullträffa­r

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås Linus Jönsson leder lagets interna skytteliga och hoppas kunna hjälpa elitseriel­aget ur formsvacka­n med fler fullträffa­r i helgens match mot Motala.

– Det hade suttit fint, säger han.

I den senaste matchen mot Bollnäs straffades Frillesås hårt när man tappade ledning 1-0 till förlust med 1-3, trots att laget radade upp chanser framåt. Laget ssjätte raka förlust i Elitserien.

– Defensivt gör vi en riktigt bra match. Vi saknar lite skärpa offensivt just nu. Vi skapar ju chanserna men bollen ska ju in också. Skönt att vi är där, krigar och skapar chanser så vet vi att det kommer lossna. Det hade varit värre om vi inte skapat något så vi jobbar vidare, säger Linus Jönsson.

22-åringen värvades inför säsongen från allsvenska Ljusdal och under sin debutsäson­g i Elitserien har det blivit 11 fullträffa­r och 1 assist på 17 matcher.

– Jag har blandat och gett lite. Det har vart lite av en omställnin­g men överlag har det gått helt okej. Sen har jag lärt mig mycket och hoppas kunna bygga vidare på det. Känner att jag skapar mina chanser men det vore bättre om jag vart mer delaktig hela tiden i varje match. Det känns som att jag försvinner iväg ibland.

Siffrorna gör att han toppar den interna poäng- och skytteliga­n.

– På förhand jag kände mig ganska trygg med att jag skulle kunna pilla in lite bollar i Elitserien också och jag hoppas kunna utveckla det ännu mer.

Vad upplever du är största skillnaden från Allsvenska­n?

– Tiden man får på sig. Sen hur lagen försvarar sig. Det blir inte alls lika mycket omställnin­gar i Elitserien. Ibland i Allsvenska­n kunde det gå mycket fram och tillbaka. Man kunde komma fri från halva plan då och då men det händer ju knappt i Elitserien.

På lördagen ställs Frillesås mot Motala och då hoppas laget kunna vända på den negativa trenden.

– Motala är ett duktigt bandylag. De gör sin grej, krigar och är starka på sin hemmaplan så det gäller att vi är med från start och krigar lika mycket som dem.

– Vi ska bygga vidare på vårt försvarssp­el och får se till att sätta dit lägena vi skapar den här gången.

 ?? BILD: JOHANNA WALLEN ?? Linus Jönsson, Frillesås.
BILD: JOHANNA WALLEN Linus Jönsson, Frillesås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden