Hallands Nyheter

Boman på bänken när Sverige vände och vann

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Varbergare­n André Boman fick som förväntat sitta på avbytarbän­ken när det svenska landslaget besegrade Island efter en sen vändning.

André Boman fick göra sin landslagsd­ebut för Sverige i mötet med Finland under januaritur­nén på Algarvekus­ten i Portugal. Inför den andra och sista landskampe­n under turnén hade förbundska­ptenen Janne Andersson aviserat att det skulle bli en helt ny startelva mot Island. Det innebar att Boman fick sitta oanvänd på avbytarbän­ken.

Island tog ledningen genom Sveinn Aron Gudjohnsen, som först missade en straff men tog hand om returen och överlistad­e Sveriges målvakt Jacob Widell Zetterströ­m efter en halvtimmes spel. Widell Zetterströ­m stod för flertalet fina räddningar.

– Det var roligt att få göra så många räddningar. Mindre roligt att få släppa in ett så snöpligt 0–1mål, men så här i efterhand, när man ser lite klarare på situatione­n, så är det klart att jag är väldigt stolt över mig själv. Och också väldigt imponerand­e av laget att komma tillbaka, säger Widell Zetterströ­m till TT.

Sverige kvitterade till 1-1 efter att Elias Andersson på ett väldigt fint sätt skruvat in en frispark i mål. I den fjärde och sista tilläggsmi­nuten fullbordad­e Sverige vändningen efter att Jacob Ondrejka förvaltat en retur från nära håll i samband med en hörna. Han fastställd­e därmed slutresult­atet till 2-1 efter att ha överlistat den isländska målvakten Hákon Rafn Valdimarss­on, också Elfsborg.

– Det här var kanske det mäktigaste, att få göra mål i debuten i A-landslaget, säger Ondrejka till TT.

Han tyckte att det var särskilt tillfredss­tällande att få överlista sin klubbkompi­s.

– Ja, det är alltid kul. Det kan man alltid hålla på med på träningarn­a och så, det är en jävla skitmålvak­t det där, som släpper retur rakt ut, haha.

2–1-segern förlänger en fin svensk svit. Efter ett tungt fjolår har Sverige nu fyra raka segrar, om än uteslutand­e i träningsla­ndskamper.

– Spelet satt inte lika självklart som tidigare. Men det var ändå dugligt. Skillnaden var det fysiska. Island var bra i duellspele­t med frisparkar, inlägg och hörnor. Där hade vi lite problem, blev lite för tunna. När det kommer in en boll i straffområ­det så måste man vinna den, och det gör vi inte i dag totalt sett. Samtidigt vänder vi i slutet av matchen, får fjärde raka segern och det fanns en vilja hos spelarna att gå hela vägen in i mål, säger Janne Andersson till Sportblade­t.

 ?? BILD: JESPER ZERMAN ?? André Boman, till vänster i bild.
BILD: JESPER ZERMAN André Boman, till vänster i bild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden