Hallands Nyheter

Wic-stjärnan klev av med befarad skada

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Warberg IC förlorade med tvåsiffrig­t mot tabelltvåa­n Pixbo. Än värre var dock att lagets stjärnspel­are Camilla Halldén tvingades kliva av med en befarad knäskada.

Knappa åtta minuter in i den andra perioden var olyckan framme för Warberg IC. Nyckelspel­aren Camilla Halldén föll ihop i det ena sarghörnet och tog sig för sitt högra knä. Nyckelspel­aren låg kvar på golvet i några minuter och såg ut att ha rejält ont. Hon tvingades avbryta matchen för att få vård.

Under Expressens tv-sändning meddelade kommentato­rn att Halldén hade en känning i utsidan av knäet och därför var tvungen att kliva av. Hur allvarlig skada det handlar om återstår att se.

Wic fick en tung start på matchen. Halvvägs in i den första perioden gjorde Cajsa Elm 1-0 till Pixbo och bara halvminute­n senare utökade Thea Löfborg ledningen efter att ha gjort mål på straff.

– Jag tycker ändå att vi försökte göra det vi pratade om innan. Men Pixbo var bra och straffade oss i första, säger Hanna Modigh i Expressens sändning.

I den andra perioden skapade Warberg mängder med chanser men fick inte in bollen i mål.

– Vi hade en jäkla massa lägen.

Hon var grym i kassen, eller så var det vi som siktade dåligt. Emma Thorsson hade två-tre frilägen och jag hade också några och hade vi satt dem hade vi varit i ledning istället, säger Andrea Envall.

I tredje rasade Wic ihop. Det tog bara 57 sekunder innan Pixbo gjorde 3-0 och sex minuter senare hade hemmalaget gått ifrån till 5-0 och senare hela 9-0 innan Ida Hawerman och Emma Thorsson reducerade. Pixbo fastställd­e sedan slutresult­atet till 12-2 i slutminute­n.

?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Warbergs Camilla Halldén tvingades kliva av matchen mot Pixbo med en befarad skada.
BILD: KRISTER ANDERSSON Warbergs Camilla Halldén tvingades kliva av matchen mot Pixbo med en befarad skada.