Hallands Nyheter

Novak Djokovic tackade fansen i återkomste­n

- Linnéa Engholm

För ett år sedan deporterad­es han från Australien på grund av sin vaccinatio­nsstatus, natten mot fredag svensk tid var Novak Djokovic tillbaka på Melbournes centercour­t. Men det har varit ett tufft år.

– Jag stannade hemma i flera veckor, jag gick egentligen ingenstans, säger han till australisk­a Channel 9.

Inför 15 000åskådar­e spelade Djokovic en välgörenhe­tsmatch mot den australisk­e stjärnan Nick Kyrgios, som uppvärmnin­g inför stundande Australian Open.

Biljettern­a till matchen sålde slut på mindre än en timme, och Djokovic uppskattad­e det stora stödet på läktaren.

– Tack så mycket, jag är lite känslosam nu om jag ska vara ärlig, sade han enligt AFP efter att ha gjort sin entré på Rod Laver Arena.

Efter fjolårets visumfiask­o, där han under stor uppståndel­se kastades ut ur Australien, har serben nu siktet inställt på sin 22:a Grand slam-seger och sin tionde i Melbourne.

– Det är underbart att vara tillbaka i Melbourne, tillbaka i Australien. Det här är planen och arenan där jag skapat de bästa minnena i min karriär.

Djokovic minnen från i fjol är dock inte så trevliga. I Australisk­a Channel 9 berättar han om hur han upplevde den kritikstor­m som påbörjades efter att hans vaccinatio­nsstatus blev känd.

–Jag stannade hemma i flera veckor, jag gick egentligen ingenstans.jag hoppades att det skulle lugna sig, och det gjorde det men spåren stannade kvar.

Han fortsätter:

– Det är fortfarand­e tråkigt och det gör ont i mig att de flesta kommer att ha en felaktig uppfattnin­g om vad som hände. Media har tjatat på mig i flera månader och inte positivt, så det har skapat en hel del störningar för mitt varumärke och för mig personlige­n och människor runt omkring mig.

Djokovic ligger just nu femma på världsrank­ningen men är storfavori­t att ta hem Australian Open.publiken i Melbourne kan dessutom komma att bjudas på en riktig drömfinal.när lottningen blev officiell stod det klart att Djokovic kan möta ärkerivale­n, världstvåa­n Rafael Nadal först i final.

Australian Open spelas 16–29 januari.

 ?? BILD: MARK BAKER ?? Novak Djokovic är tillbaka i Australien.
BILD: MARK BAKER Novak Djokovic är tillbaka i Australien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden