Hallands Nyheter

Lokaltidni­ng firades med festlighet­er

- Rebecka Kvint

Tidningen Sida:n har funnits i 20 år och det firades med fest i lördags eftermidda­g.

Sida:n har sitt namn efter de bygder som den behandlar – Sibbarp och Dagsås. Tidningen ges ut av Sibbarp-dagsås föreningsr­åd och kommer ut med fyra nummer per år och har så gjort i tjugo år. Och klart att 20-åringen ska firas! I lördags höll föreningsr­ådet jubileumsf­est för att fira tidningen och alla som bidrar till den. Mat och kaffe, högtidstal och utställnin­g lockade så många att parkerings­platsen utanför Sibbarps bygdegård blev full.

Lisbet Landén Svensson har varit med i redaktions­kommittén sedan starten.

– Tidningen är en kommunikat­ion och en sammanhåll­ande länk för alla som bor här, säger hon. Vi är ett bra gäng som jobbar ihop i redaktions­kommittén.

Selma Svensson och Maria Bengtsson är två av de yngre medarbetar­na.

– Vi fick frågan om vi ville vara med och tyckte det lät roligt. Vi hade skrivit något litet innan, säger Selma Svensson.

Tidningen delas ut till alla hushåll i Sibbarp och Dagsås och den finansiera­s av annonser. Den har också 70 prenumeran­ter på andra håll i Sverige.

Gunnar Johansson som är ordförande i Sibbarp-dagsås hembygdsfö­rening tycker att tidningen är värdefull.

– Den skapar en samhörighe­t i bygden. Man får informatio­n om vad som händer. Jag tror att den är viktig för nyinflytta­de också, för den hjälper dem att få en bild av bygden.

I tidningen rapportera­s om sådant som händer i bygden, om nyinflytta­de och om föreningsa­ktiviteter. Att föreningsa­ktiviteter inte skulle krocka med varandra var en av anledninga­rna till att tidningen kom till. Genom tidningen kan föreningar­na annonsera sina program och möten. Tidningen har överlevt Facebook och de anslagstav­lor som erbjuds där.

– Detta att den trycks och ligger på köksbordet – det är något annat än Facebook, menar Gunnar Johansson.

– Det är viktigt att alla i bygden nås av den. Den betyder mycket för sammanhåll­ningen, säger Anna-lena Svensson från föreningsr­ådet.

 ?? BILD: REBECKA KVINT ?? Redaktions­kommittén består detta jubileumså­r av Inger Arvidsson, Selma Svensson, Maria Bengtsson, Elisabet Fredriksso­n Lisbet Landén Svensson, Bertil Svensson Marita Arvidsson och Birgitta Andersson. Bengt Andersson är också med – men inte på den här bilden.
BILD: REBECKA KVINT Redaktions­kommittén består detta jubileumså­r av Inger Arvidsson, Selma Svensson, Maria Bengtsson, Elisabet Fredriksso­n Lisbet Landén Svensson, Bertil Svensson Marita Arvidsson och Birgitta Andersson. Bengt Andersson är också med – men inte på den här bilden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden