Hallands Nyheter

Nilsson korsbandss­kadad – forskning skingrar tankarna

- Viktor Fridén

Efter ett draget korsband är Sara Nilssons säsong över. Nu får utlandspro­ffset ställa in sig på rehab – och forskning på ett schweizisk­t universite­t.

– Det är skönt att skingra tankarna lite och inte bara tänka på fotboll, säger hon.

Sara Nilsson drog korsbandet i den sista omgången med FC Aarau Frauen inför julledighe­ten. Därmed är hennes säsong över.

– Det är tufft. Det är en omställnin­g i min vardag. Man är van vid att få mycket energi från fotbollen. Jag är ju här i Schweiz för att spela fotboll huvudsakli­gen, säger hon.

Under karriären har hon sett många lagkamrate­r komma tillbaka från korsbandss­kador. Nu vill Sara ansluta till den skaran som återvänt starkare.

Samtidigt är tajmingen sämre än vanligt för utlandspro­ffset, då kontraktet går ut efter säsongen. I nuläget har hon fått ett förslag om förlängnin­g från FC Aarau Frauen.

– Det blir ju såklart en lite större utmaning så att säga, men är det någon som vill ha mig vet de vad jag går för. Sen får man tänka ett steg extra om man väljer att stanna eller gå vidare. Då behöver man en miljö där man kan komma tillbaka så bra som möjligt i början. Det kommer inte vara så lätt att bara gå rätt in i en ny säsong, säger hon.

Nu väntar mycket rehab inför nästa säsong. Men också något av det ovanligare slaget för ett fotbollspr­offs. Sedan april jobbar Sara nämligen som forskarass­istent inom internatio­nal business på ett universite­t i Schweiz på halvtid.

– Jag gör lite allt möjligt, det är ju forskarrel­aterat inom ekonomi, business och det här internatio­nella området. Det är det jag tog min master i i Göteborg. Det är skönt i det här läget att man kan skingra tankarna lite och inte bara tänka på fotboll hela tiden.

I nuläget ser Sara det som ett roligt och givande jobb. Huruvida hon kommer arbeta med det i framtiden vet hon inte.

Hur ser du på att börja jobba inom något åt agenthålle­t i framtiden?

– Det är såklart spännande. Jag är nog mer intressera­d nu än för två år sedan. Då är det mer att man tycker det är kul, har många kontakter och ser potential i unga spelare. Det tycker jag absolut verkar spännande. Sen om jag är sugen på att bli agent eller inte kan jag inte svar på nu, men vem vet. Att jobba inom idrott eller sport säger jag inte nej till heller.

"

Det är tufft. Det är en omställnin­g i min vardag. Man är van vid att få mycket energi från fotbollen. Jag är ju här i Schweiz för att spela fotboll huvudsakli­gen. Sara Nilsson

 ?? BILD: PRIVAT ?? Sara i sin tidgare klubb Hellas Verona.
BILD: PRIVAT Sara i sin tidgare klubb Hellas Verona.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Saras knä efter operatione­n.
BILD: PRIVAT Saras knä efter operatione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden