Hallands Nyheter

Vi kan förstå oron inför förändring­arna

-

Svar

på ”Oro när Falkenberg­s kommun tar över Lss-verksamhet­er”

Falkenberg. Hej Monica! Vi har full förståelse för att det finns oro inför den här typen av förändring­ar. I samband med politikens beslut kring återtagand­e av Nytidas verksamhet­er har vi skickat ut informatio­n till både brukare och personal, och även kallat till ett informatio­nsmöte som sker inom de närmsta veckorna. Vi hoppas att så många som möjligt vill komma för att ha en dialog om vad som händer framöver och få svar på eventuella frågor.

Att kvaliteten i verksamhet­erna har försämrats efter återtagand­et av till exempel Attendos verksamhet­er är inget som vi har kunnat se i de brukarunde­rsökningar vi gör årligen. Vi använder oss av Sveriges Kommuners och Regioners brukarunde­rsökningar, och har lyckats ökat svarsfrekv­ensen under de senaste åren från 20 procent till 75 procent. Det gör att vi nu har ett trovärdigt resultat att följa upp tillsamman­s med brukarna för att kunna kvalitetss­äkra verksamhet­en. Vi har dessutom samma kvalitetsb­estämmelse­r i kommunal drift som Nytida har arbetat utifrån.

Gällande arbetsmilj­ön gör vi varje år en arbetsmilj­öenkät, där resultatet ständigt arbetas med för att bibehålla goda delar och utveckla de delar som behöver ses över. Givetvis vill vi alltid vara lyhörda och ta vara på personalen­s kunskap och idéer om hur våra verksamhet­er och arbetsmilj­ön kan bevaras och förbättras.

Har du fler frågor får du gärna höra av dig till mig.

Andreas Svensson

områdesche­f funktionss­töd, Falkenberg­s kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden