Hallands Nyheter

Tvååker tog en blytung seger borta mot Olympic

Med 20 minuter kvar ledde man med två mål och hade bud på mer. Ändå blev Tvååkers avslutning mot Olympic dramatisk. I slutändan kunde man dock hålla undan till en trepoängar­e och vinka adjö till jumboplats­en. – I dag fick det faktiskt se ut hur som helst

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

I den 70:e minuten stod Tvååker för en mönsterkon­tring. Vänsterbac­ken Melvin Bälter drev upp bollen i hög fart och spelade in till

Johan Lassagård. Den rutinerade mittfältar­en fick återigen inleda matchen på bänken, men såg ut att addera en hel del självförtr­oende till sin säsongsinl­edningen med lika delar läcker, lika delar effektiv skarv mot Isak Petersson.

Den sistnämnde hade fritt läge från den högra delen av straffområ­det och skulle dunka in sitt första mål för säsongen och i samma stund döda matchen.

Skottet fastnade på en täckande Olympic-spelare någon meter från mållinjen och i stället reducerade hemmalaget i sekvensen efter.

– Då tänkte man så klart att ”nu jävlas det även denna dag”, säger tränaren Pierre Krantz, som själv kanske var den som var mest orolig för att laget skulle tappa poäng.

– Det kändes hyfsat lugnt, även om jag inte tror att Pierre håller med mig. Han sprang nog lika mycket som vi som spelade, hävdar Rasmus Andersson.

Ett kvitto på att Andersson har rätt var att Krantz duschade efter matchen.

– Det var en påfrestand­e historia. Jag var extremt orolig för att vi skulle släppa in ett mål till, dels med tanke på hur säsongen har varit, dels med tanke på att motvinden gjorde att vi knappt kunde få bollen över på deras planhalva. Det blev en jobbig matchbild, förklarar Krantz sin oro. Andersson håller i viss mån med. – Den andra halvleken är ruskigt krampaktig. De behövde ändra något, lyckades väl hyfsat med det och hade medvind. Vi får inte grepp om någonting utan sparkar mest undan bollen. Samtidigt tycker jag att vi fredar målet rätt bra.

Det hade verkligen inte behövt bli spännande alls, och såg inte ut att bli det efter matchinled­ningen.

Bara tre minuter in ryckte sig Johan Gudmundsso­n loss på högerkante­n och skickade in ett inspel som stöttes in av Rasmus Andersson – i alla fall om Tvååker-spelaren själv får bestämma.

– Hade du spelat fotboll hade du också claimat det här målet. Jag är

BILD: KRISTER ANDERSSON på den jättelite och vill tro att den hade gått in, men den går så klart på backen sist. Blir det självmål delar jag och ”Självmål” den interna skytteliga­ledningen, får jag målet så går jag upp i ensam ledning.

Då är det mer givet att 2–0-målet, som föll tio minuter senare, ska tilldelas Andersson.

– Det är en helt okej skarv. Gudmundsso­n står för två fina förarbeten och vi borde nog ha använt oss av honom oftare, men han får nöja sig med två assister, säger han och tar en konstpaus innan han lägger till: – Och jag får nöja mig med två mål. Inledninge­n gav en skön känsla i Tvååker-lägret efter de svaga resultaten inför matchen.

– Det var svingött att få det andra målet. Ett mål gör inte så mycket, men två ger ett rätt stort lugn, menar Andersson.

Det hade kunnat bli mer för både Andersson och Tvååker, men gästerna brände flera fina chanser innan den mer eller mindre dramatiska avslutning­en tog vid. Segern lyfter upp Tvååker från jumboplats­en.

– Vi borde nog ha gjort fem mål, men sådana här krigarsegr­ar är sköna. Nu har vi mycket energi inför fortsättni­ngen, säger Krantz.

 ?? ?? Tvååker-spelarna fick jubla två gånger om mot Olympic och kunde bärga säsongens andra seger.
Tvååker-spelarna fick jubla två gånger om mot Olympic och kunde bärga säsongens andra seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden