Hallands Nyheter

Stålheden visade vägen med säsongens andra seriemål

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

I Tobias Helldéns frånvaro fick Tim Stålheden bära kaptensbin­deln för Falkenberg­s FF. Då ledde han laget genom att nicka in 1-0 i första halvlek.

Den ordinarie lagkaptene­n Tobias Helldén saknades på grund av feber. Då fick mittbacksk­ollegan Tim Stålheden dra på sig bindeln när Falkenberg­s FF gästade Ängelholm. Det tog en halvtimme så hade han nickat in 1-0 på hörna.

– Vi var ganska fria. De hade väl egentligen bara en spelare på markering. Jag och Gabbe (Gabriel Johansson) jobbade tillsamman­s och jag kommer fri och då är det bara att nicka in den i bortre. Perfekt slagen hörna, så det var bara att styra in den, säger Stålheden om målet som var hans andra i serien i år. Hur ser du på den aspekten av ditt spel, att kunna bidra med lite mål framåt också?

– Efter förra året var det en grej som jag velat jobba hårdare på och kunna bidra ännu mer. Nu har jag inklusive DM fått tre mål i år, så det känns skönt att det ger utdelning och det visar på att vi kan göra mål på flera olika sätt.

I andra halvlek var Stålheden nära att bli tvåmålssky­tt, men den gången gick nicken över från nära håll.

– Jag ser den ganska sent. Där skulle det varit mål, men nu löste det sig ändå så det är skönt.

Hur kändes det i försvaret?

– Oavsett vilka som spelar där bak så är vi trygga tillsamman­s. Om det är Tobbe, Gabbe, jag, Borgström, Adam, Melker Larsson, så fungerar vi bra ihop. Det är inga problem alls. Skönt att få hålla nollan också så klart.

Segern var ett styrkebesk­ed från Falkenberg­s FF efter kollapsen i andra halvlek hemma mot Ljungskile senast.

– Det var skönt. Tillbaka på rätt spår känns det som. Frustrerat efter Ljungskile men det var en bra reaktion i veckan. Riktigt bra träningar och det ser man idag. Vi är taggade och med från start. Man blir lite så när det står 1-0 och vi bränner alla lägen igen, men vi har kontroll på saker och ting och till slut kommer tvåan och trean också så det var skönt, säger Stålheden.

Hur bygger ni vidare på detta?

– Det är bara att vara ödmjuk inför varje match som kommer och ta en match i taget. Vi känner väl att vi skulle haft lite fler poäng än vi har just nu, så det gäller att jaga och se till att vinna våra matcher. Det är bara att gnugga på.

Efter förra året var det en grej som jag velat jobba hårdare på Tim Stålheden

Om sitt målskytte

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Tim Stålheden inledde målskyttet på Ängelholms IP. Segern var FFF:S tredje för säsongen i Ettan Södra.
BILD: ROBERT BOMAN Tim Stålheden inledde målskyttet på Ängelholms IP. Segern var FFF:S tredje för säsongen i Ettan Södra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden