Hallands Nyheter

Målfest när Vinberg tappade ledning och serieledni­ng

Vinberg 3 Fortuna 3 (2–1)

- Leon Johansson

Det var på ett blåsigt Vinåvallen som Vinbergs IF tog emot Fortuna FF. Det var en händelseri­k tillställn­ing som slutade 3–3. Ett kryss som innebär att Vinberg tappar serieledni­ngen i Division 3 Sydvästra Götaland.

Vinberg öppnade matchen starkt och tog ledningen i sjunde minuten. Gabriel Gustavsson kom fram fint på vänsterkan­ten och skickade in bollen i straffområ­det till en fristående Tobias Wahlberg som gjorde 1–0.

2–0 målet gjordes av Lukas Svensson efter att bollen ändrat riktning genom en turlig styrning på en Fortunaspe­lare. Precis innan halvtidsvi­lan lyckades bortalaget få in en reducering.

– Vi gör en första halvlek där vi spelar bra fotboll och gör det vi ska. I andra gör vi det också stundtals men målen vi släpper in är vi väldigt missnöjda med. Det är misstag som inte är okej att göra, säger tränare Michael Svensson.

Lagkapten Joel Sibelius gjorde 3–1 till Vinberg tidigt i andra halvlek när han nickade in bollen efter ännu en fin framspelni­ng av Gabriel Gustavsson, vilket var ytterbacke­ns fjärde assist för säsongen. Det dröjde dock inte länge innan

Fortuna åter reducerade.

– Det är mest frustratio­n. Jag tycker att vi ska stänga den här matchen tidigare. Vi har bra koll på det egentligen men så har de en väldigt skicklig anfallare som ger dem poäng, säger Gabriel Gustavsson.

Gästerna spelade senast oavgjort mot Stafsinge och lyckades få med sig en poäng idag också. Fortuna skapade flera chanser i slutet och Vinbergs inhoppade André Rydermark fick syna sitt andra gula kort i 89:e minuten. Med en man mer lyckades gästerna kvittera på en frispark i 92:a minuten, slagen av Niklas Nielsen som gjorde hattrick. En frispark som tränare Svensson inte ansåg var korrekt dömd.

– Domaren gör sina misstag också i den här matchen. Frisparken är lite tveksam kanske, men det är så det är, säger Svensson

Trots poängtappe­t blickar tränare Michael Svensson framemot nästa match mot Böljan.

– Målen vi släpper in är verkligen märkliga och det är vi mest missnöjda med. I övrigt har vi en bra moral i den här truppen, som testas i dag, men vi kommer igen. Jag tycker att vi är på rätt väg och vi har en härlig grupp att jobba med och vi är starka tillsamman­s. Det är en grundförut­sättning för att vi ska bli framgångsr­ika tillsamman­s.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Gabriel Gustavsson var en av planens främsta spelare.
BILD: ROBERT BOMAN Gabriel Gustavsson var en av planens främsta spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden