Hallands Nyheter

Fjärde raka förlusten för Gif: ”Fattar inte”

Gif 0 Qviding 2 (0–1)

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Ramträffar och spelöverta­g hjälpte inte Varbergs Gif att undvika fjärde raka förlusten. Efter matchen mot Qviding var forwarden Rasmus Cronvall förbryllad.

– Jag fattar inte riktigt hur vi kan förlora med 0–2 i den här matchen.

Solen sken över Påskbergsv­allen, men energin var knappast ljus i Varbergs Gifs avbytarbås efter fjärde raka förlusten. De flesta satt med händerna för ansiktet, Liam Munther kastade en vattenflas­ka stenhårt på löparbanan och Rasmus Cronvall försökte förstå vad som precis hade hänt.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag fattar inte riktigt hur vi kan förlora med 0–2 i den här matchen. Vi har lägena, men vi måste göra mål, säger forwarden, som själv hade sitt lags bästa målchans i den första halvleken.

Med fritt skottläge sköt dock den vanligtvis så store målskytten på den här nivån en bra bit över.

– Jag ska göra mål, det är alldeles för dåligt. Jag vet inte vad som händer, känns som jag knappt kan skjuta. I det läget är det bara att träffa mål så är det mål, men jag träffar för mycket under bollen så den flyger över i stället, suckar han.

I stället stod gästerna för halvlekens enda mål, då Gaizka Barrasa Perez avslutade en mönsterkon­tring med att placera in bollen i Axel Svenssons högra hörn.

Efter paus försökte Gif trycka på för en kvittering, och man var riktigt nära två gånger. Först höll sig Cronvall framme och skarvade Anton Nilssons inspel tätt utanför.

– Den ska jag också sätta. Jag ska lätta upp den i nättaket, men jag får en tå på den och så går den utanför...

Sedan prickade inhopparen

Shane Kalem Royson stolpen från nära håll, varpå gästerna kunde hålla undan och stänga matchen på övertid.

– Först och främst, Qviding vinner rättvist. Vi är slarviga, vi tar dumma beslut. Allt vi pratade om inför matchen var som bortblåst. Då straffas man, säger tränaren Ali Kraym och fortsätter:

– Killarna försöker och stundtals har vi ett bra tryck i andra. Där har vi lite oflyt, Cronvall kan lika gärna sätta den i stället för att den går utanför. Men man förtjänar väl marginaler och i dag tycker jag inte att vi förtjänar dem. Qviding tar tillvara på våra misstag och i dag var de många.

Resultatet innebär alltså fjärde raka förlusten för Gif, som dessförinn­an inledde serien starkt med två raka segrar.

– Jag tycker att det brann mer i ögonen de två första matcherna. Vi var väldigt påkopplade. Sedan är det klart, när vi dominerar Tölö-matchen som vi gör och ändå inte lyckas vinna den sätter det lite mentala käppar i hjulet, men spelarna får steppa upp och ta ansvar om de vill utvecklas. De är inga bebisar, två-tre-fyra förluster får inte göra att man går ner sig allt för mycket, säger Kraym.

"

De är inga bebisar, två-tre-fyra förluster får inte göra att man går ner sig allt för mycket Ali Kraym

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Trots flera fina chanser lyckades inte Rasmus Cronvall öka på sin målskörd den här säsongen hemma mot Qviding.
BILD: KRISTER ANDERSSON Trots flera fina chanser lyckades inte Rasmus Cronvall öka på sin målskörd den här säsongen hemma mot Qviding.
 ?? ?? Ali Kraym tror att resultaten kommer vända för hans lag, men vill se ett mer påkopplat lag framöver.
Ali Kraym tror att resultaten kommer vända för hans lag, men vill se ett mer påkopplat lag framöver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden