Hallands Nyheter

Joel Birgersson förlänger med Warberg IC

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Efter kvalmissly­ckandet renoverar Warberg IC en del i truppen.

En som dock blir kvar är den föregående säsongens interna skytteliga­vinnare Joel Birgersson.

– Vi får se till att vara bäst när det gäller den här gången, säger 24-åringen.

Åtta spelare har fått lämna Wic sedan den där hemska kvalförlus­ten i Nykvarn. Den spelare som såg ut att bli kvalhjälte innan kollapsen under slutminute­rna tog vid, hattricksk­ytten Joel Birgersson, blir emellertid Wic trogen även nästa säsong.

– Det är skönt att det är klart och att jag har landat i ett beslut som jag känner är rätt, säger Birgersson, som hade förslag från Ssl-klubbar att ta ställning till.

– Det är klart att det hade varit kul, men förhoppnin­gsvis får jag spela SSL med Wic snart. Jag har precis flyttat tillbaka till Varberg från Halmstad, så det är mycket vid sidan av planen som passar bra med Wic.

24-åringen vann Wics interna skytteliga samt plus/minus-liga den föregående säsongen och stod som sagt för ett hattrick den där kvällen i Nykvarn.

– Det betydde precis ingenting. Det var så tungt när vi ändå hade gett oss chansen med tio minuter kvar.

Desto oftare tänker han på lägena han missade under kvalet, bland annat ett när kassen stod tom mitt under Nykvarns upphämtnin­g.

– Det är väl några ögonblick i kvalet som man grämer sig över när man går och lägger sig, det läget är väl ett av dem. När det gick som det gick är det sådana grejer man kommer ihåg snarare än målen jag gjorde, förklarar han och blickar vidare:

– Jag har väl bearbetat det i alla fall, men det var sjukt bittert. Den här säsongen går ut på att ta revansch för de tidigare. Jag hade inte skrivit på om jag inte hade trott på det. Vi får se till att vara bäst när det gäller den här gången.

Därmed fortsätter han att spela ihop med storebrors­an Anton.

– Det är kul, vi har spelat ihop sedan vi var små. Sedan tänker man faktiskt inte jättemycke­t på det, varken på eller utanför planen.

Manager Johan Astbrant kommentera­r påskriften till Wics hemsida.

– Både glädjande och väldigt viktigt för oss då Joel är en av spelarna som varit hos oss längst och vet hur allt fungerar här i Warberg, vad det finns för kravbild och så vidare. Han är ju också viktig i och med sin poängprodu­ktion vilket är lätt att se för alla, men han har också bäst plus/minus-statistik i laget de två senaste säsongerna så han är mer än bara en målgörare.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Joel Birgersson stannar i Wic.
BILD: KRISTER ANDERSSON Joel Birgersson stannar i Wic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden