Hallands Nyheter

Fogdevägen stängd – miljoner satsas på surfare

- Bosse Hansson

Samhälle. Så har då Fogdevägen­s demensboen­de i Tvååker, slutligen stängt. De gamla och svaga svårt dementa patienter som bodde där, har splittrats på olika boende, enligt kommunens gottfinnan­de. Det är ju enligt det kommunala idiomet inte människor/enskilda individer det handlar om. Utan ”brukare”!

Vilket hemskt uttryck! Men då behöver våra folkvalda inte tänka på att det någons mamma/pappa det drabbar.

Bara en brukare. Missbrukar­e? Eller någon som utnyttjar kommunens service?

Samtidigt låter Varbergs kommun meddela att den satsar fem miljoner på ett hus för surfare. Det hade enligt de ekonomiska uppgifter som kommunen lämnat, kunnat ha finansiera­t Fogdevägen­s demensboen­de i sex månader. 2021-2022 lade Varbergs kommun ut minst 30 miljoner, troligen mycket mera, på en surfanlägg­ning i Apelviken.

Inget ont om surfare. Men när det gäller att prioritera, kommer gamla och svaga högre upp på de flestas lista. Dock ej i Varbergs kommun.

I ett annat sammanhang än det politiska, torde ansvariga inte bara fått sparken. Utan med stor sannolikhe­t även åtalats eller stämts på annat sätt inför domstol, på grund av den grava felkalkkyl som rör det nya vattentorn­et Våga.

Staden är i behov av ett nytt vattentorn. Men vissa grundlägga­nde krav gällande kalkylerin­g, borde ändå tillgodose­s.

En missbedömn­ing på minst 200 miljoner är inte okej. Oavsett pandemi och ökade materialko­stnader.

Utveckling­en i kommunen är tragiskt på väg utför. Särskilt när det gäller de som är i mest behov av samhällets stöd och hjälp.

Men vad fan, det inte människor. De är brukare.

 ?? BILD: REBECKA KVINT ?? Utveckling­en i kommunen är tragiskt på väg utför. Särskilt när det gäller de som är i mest behov av samhällets stöd och hjälp, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: REBECKA KVINT Utveckling­en i kommunen är tragiskt på väg utför. Särskilt när det gäller de som är i mest behov av samhällets stöd och hjälp, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden