Hallands Nyheter

Warberg IC värvar back med tunga landslagsm­eriter

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Johan Astbrant försökte värva honom redan 2018. Nu har tränaren äntligen lyckats få sin drömvärvni­ng då den lettiska landslagsb­acken Moric Krumins valt att nobba bud från Schwiez för att skriva på för Warberg IC.

– Tajmingen var bättre den här gången, säger Krumins.

Det är en meriterad spelare som ansluter till Warberg IC inför kommande säsong. Moric Krumins har under nio säsonger spelat totalt 294 matcher i finska högstaliga­n och har snittat över 20 poäng per säsong med sina totalt 113 mål och 96 assist. Han har även sex Vm-turneringa­r på sitt CV.

30-åringen kommer senast från spel med den finske silvermeda­ljören Nokian KRP. I början av juni ansluter han till sitt nya lag Warberg.

– Under alla mina år i Finland har jag drömt om att en dag få spela i Sverige. Nu får jag den möjlighete­n. Jag vet hur bra organisati­on Warberg har och vilka fina förutsättn­ingar som finns så jag ser fram emot att hjälpa dem upp tillbaka till SSL, säger Moric Krumins.

Redan i februari besökte han Varberg efter att ha blivit inbjuden av WIC:S manager Johan Astbrant. Backen valde kort därefter att skriva på för klubben.

– Jag känner Warbergs målvakt Arvid Vonk väldigt bra sedan tidigare då vi spelat tillsamman­s i Finland och han har bara haft bra saker att säga om klubben och staden.

– Under mitt besök var alla väldigt välkomnand­e. Min familj fick en liten rundtur och såg en hemmamatch där jag måste säga att atmosfären var helt otrolig! Det var bara positiva intryck då staden är väldigt fin och allt ligger nära. Efter det besöket bestämde jag mig för att det var hit vår familj skulle flytta.

Blev du besviken när laget inte gick upp till SSL?

– När jag skrev på kontraktet var jag helt säker på att de skulle gå upp. Självklart hade det varit skönt att spela i SSL redan nästa säsong. Men Johan försöker göra något bra med det här laget och bygger en bra grund för framtiden så det förändrade ingenting för mig.

– Nu får jag möjlighete­n att själv uppleva när vi jobbar oss upp till SSL.

Det är inte första gången Astbrant försökt övertala honom att flytta till Sverige.

– Johan kontaktade mig redan 2018 när han ville värva mig första gången. Då hade jag just påbörjat mina studier i Finland så jag var tvungen att pausa tanken på att spela här. Nu när han sms:ade mig den här gången och visade intresse var tajmingen bättre.

– Det fanns möjlighet för mig att spela i Schweiz men jag ville spela i Sverige då nivån är bättre. Kontraktet är skrivet på ett år. – När vi gått upp till SSL och allt går som jag tror kommer det bli ännu mer lockande att spela en säsong till här i Warberg.

” Under alla mina år i Finland har jag drömt om att en dag få spela i Sverige. Nu får jag den möjlighete­n.

 ?? BILD: WARBERG IC ?? Den lettiske landslagsb­acken Moric Krumins är Warbergs senaste nyförvärv.
BILD: WARBERG IC Den lettiske landslagsb­acken Moric Krumins är Warbergs senaste nyförvärv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden