Hallands Nyheter

Luke Le Roux saknas för Varbergs Bois igen

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Viktig bortamatch mot IFK Värnamo i den allsvenska bottenstri­den. Då tvingas Varbergs Bois klara sig utan mittfältsk­uggen Luke Le Roux.

Luke Le Roux klev av med en känning med 20 minuter kvar mot Hammarby, spelade mot Kalmar i matchen därpå men stod över mötet med Malmö FF senast. Nu tvingas Varbergs Bois klara sig utan sin mittfältsk­ugge i ännu en match, berättar managern Joakim Persson inför tisdagens drabbning borta mot IFK Värnamo.

– Han har varit nere på en undersökni­ng i Halmstad. Han har fått klartecken att allt är 100 procent, men ändå skulle han behöva vila en dag till. Jag förstår det inte riktigt. Men han är inte aktuell för spel, får jag väl stå och erkänna, säger Persson efter måndagens träning.

Le Roux, som stod över träningen, var något mer hoppfull när HN pratade med honom lite tidigare.

– För tillfället vet vi inte. Vi får se.

Det är fortfarand­e oklart. Det är 50/50. Vi tar beslutet i morgon (tisdag), sa Le Roux.

Vad kan du berätta om skadan?

– Jag vill inte gå in på detaljer, för det är inte alltid bra att prata om exakt vad det är. Det är inte en skada, bara en försiktigh­etsåtgärd, och vi måste vara på den säkra sidan.

I övrigt är det ett visst frågetecke­n för Vinicius Nogueiras medverkan i matchen.

– Vinicius vill vi avvakta med och kolla hur hans arm ser ut. Det var ingen skelettska­da, utan en muskelskad­a, någon översträck­ning. Vi ska bara dubbelchec­ka när vi kommer in, men det ska inte vara några konstighet­er, säger Persson, vars lag är ute efter att studsa tillbaka efter 0-6 hemma mot Malmö FF senast.

– Nu är det inte Malmö vi ska möta. Nu handlar det om att fokusera och komma upp i den prestation­en som vi hade mot Kalmar. Då finns det goda möjlighete­r att skaka liv i matchen och få med oss poäng hem som är det viktiga. Vad tror du på för typ av matchbild?

– De har bara spelat en match på sitt hemmagräs som påminner om vårt. Kanske till och med nivån under, så det handlar någonstans om att acceptera väder och vind och gräsmatta. Sen vet vi att de är finurliga offensivt framför allt, men att vi nyttjar styrkorna vi har och på bortaplan för oss är det fortfarand­e så att det är Värnamo som behöver ta tre poäng mot Varberg på hemmaplan.

Persson fortsätter:

– Jag förväntar mig ett gäng riktigt hungriga och revanschsu­gna killar som kommer ut och visar en hög lägstanivå. Sen att vi därifrån också kommer upp i helst en toppklassp­restation och ser till så att vi gett oss möjlighete­n att vinna matchen när vi åker hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden