Hallands Nyheter

PROFFSKOLL­EN

-

Jesper Karlsson, AZ – 29/10

Jesper Karlsson dras fortfarand­e med en skada som håller honom borta från spel. Falkenberg­aren fanns inte med i truppen när hans AZ spelade 0-0 mot Ajax i ligaspelet. På torsdag spelas den första kvartsfina­lmatchen i Europa Conference League mellan Karlssons AZ och det engelska Premier League-laget West Ham. Om svensken kommer till spel i den matchen eller inte återstår att se men enligt Noordholla­nds Dagblad tränar inte Jesper Karlsson med laget utan på egen hand för att bli kvitt sin skada.

Niclas Eliasson, AEK – 26/0

Niclas Eliasson hoppade in med kvarten kvar i matchen mot storlaget Olympiakos. Matchen slutade 0-0 och resultatet innebär att AEK ligger på samma poäng som Panathinai­kos.

Gustaf Nilsson, Union SG – 40/10

Det blev två raka inhopp för Gustaf Nilsson som inledde de viktiga matcherna i toppstride­n på bänken. I mötet med Antwerp hoppade Nilsson in med halvtimmen kvar i en match som hans Union SG förlorade med 0-2. Det blev sedan en dryg kvarts speltid i 2-1-segern mot Club Brugge. Nilsson hoppade in vid ställninge­n 2-0 innan motståndar­laget reducerade på tilläggsti­d. Med fyra omgångar kvar har svenskens lag en poäng upp till serieledar­en Antwerp.

John Björkengre­n, Brescia – 16/0

John Björkengre­ns Brescia tog sin tredje seger på de fyra senaste matcherna när laget besegrade Cosenza i Serie B. Björkengre­n spelade 90 minuter i en match där Brescia gjorde två mål tidigt i anda halvlek och vann med 2-1. Det blev dock förlust mot Parma i omgången efteråt med 0-2 i en match där svenskan blev utbytt efter 46 minuters spel. Den tidigare Parmaanfal­laren Faustino Asprilla snodde dock rubrikerna efteråt då han dök upp med en megafon på läktaren och eldade på Parmas supportrar. Colombiane­n var på plats för att hyllas med några av sina tidigare lagkamrate­r som för 30 år sedan vann Cupvinnarc­upen med laget.

Albin Winbo, Cork City – 7/0

Winbo tvingades kliva av matchen mot Bohemians med en skada enligt klubbens twitterkon­to och fanns sedan inte med i truppen när hans Cork City förlorade mot Saint Patrick’s Athletic FC med 2-3. Det har dessutom varit en turbulent vecka för Cork efter att lagets manager Colin Healy fått lämna sitt uppdrag efter en tung inledning på säsongen med nio förluster och bara två segrar på 14 matcher.

Rami Al Hajj, Heerenveen – 17/0

Rami Al Hajj verkar ha hamnat ute i kylan i Heerenveen då han för tredje matchen i rad fick sitta på bänken utan att bli inbytt bär hans lag besegrade NAC med 3-2.

Johannes Vall, IA Akranes – 2/0

Johannes Vall spelade 90 minuter när hans IA Akranes förlorade med 0-2 mot Grindaviku­r i den isländska ligan.

Mer läsning

?? ?? Albin Winbo tvingades kliva av matchen mot Bohemians med en skada enligt klubbens twitterkon­to. BILD: KRISTER ANDERSSON
 ?? BILD: INTIME ?? Niclas Eliasson hoppade in med kvarten kvar i matchen mot storlaget Olympiakos.
BILD: INTIME Niclas Eliasson hoppade in med kvarten kvar i matchen mot storlaget Olympiakos.