Hallands Nyheter

Ordförande­n anser att det är vansinnigt utan damlag

- Albin Jakobsson albin.jakobsson@hn.se

Under förra säsongen la HK Varberg ner sitt damlag under turbulenta former. Nu försöker man starta på nytt och vill slippa kaoset som uppstod.

– Det är vansinnigt att ha en förening utan ett damlag, säger Peter Ideböhn, ordförande i klubben.

Efter att skarp kritik riktats mot föreningen­s ledning kring hur damlaget skötts och flera spelaravho­pp så lades laget ner förra säsongen. Oanvändbar­a bollar och inga träningskl­äder var bland annat det som fick spelare och ledare att tröttna.

Under hösten var det sedan tumult kring organisati­onen i stort, vilket gjorde att en ny styrelse tillsattes. Denna nya styrelse, med Peter Ideböhn som ordförande, gör nu en satsning på ett nytt damlag. I slutet av mars och april har det varit träningar för damlaget där intressera­de fått vara med.

– Vi har haft en lång lista med intressera­de men det har inte gått att koordinera alla än. Men det har varit en hyfsad uppslutnin­g så här långt, säger Ideböhn.

Under maj kommer det vara träningar en gång i veckan.

– Vi vill få ihop en grupp som är intressera­de av att träna och sen om de vill träna som motion till en början eller om de kan gå in och köra ett seriespel får vi se, säger Ideböhn.

Förhoppnin­gen är att kunna ha ett damlag som spelar seriespel redan nästa säsong.

– Det är det vi önskar mest, men kanske inte kan uppnå. Det primära är att samla ett damlag. Vi kommer att anmäla för seriespel och är förberedda för det, säger Ideböhn.

– Vi kanske inte hinner få ihop det till nästa säsong, men att vi ska ha ett damlag, det är självklart. Det är vansinnigt att ha en förening utan ett damlag skulle jag vilja påstå.

Just nu finns det ingen tillsatt ansvarig för damlaget, men Ideböhn menar att det är något som kommer att tillsättas så småningom.

– Jag har inte daglig insyn i det, det är flera andra som håller på med det. Men man kan väl säga att vi redan har lite ansvariga. Men vi har inte spikat någon organisati­on och det är mycket som ska till för att det ska stabiliser­as framöver. När vi väl har fått till det så vill vi inte hamna i samma situation som den som hände i höstas. Det var katastrof, säger Ideböhn.

Laget har haft tre träningar, men håller dem bakom stängda dörrar. Hallands Nyheter får inte vara på plats.

– De är lite rädda i och med hur det blev under förra säsongen. Just nu håller vi det lite nedtonat, säger Ideböhn.

Vi kommer att anmäla för seriespel och är förberedda för det. Peter Ideböhn

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Peter Ideböhn, ordförande i HK Varberg.
BILD: KRISTER ANDERSSON Peter Ideböhn, ordförande i HK Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden