Hallands Nyheter

Skämtsam stämning i FFF inför extrema motståndet

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Efter sex omgångar är storfavori­ten Falkenberg redan åtta poäng bakom serieledar­en FC Trollhätta­n.

Trots det, och det faktum att Vänersborg borta är ett av årets mest speciella hinder, rådde uppsluppen stämning på den sista träningen före match.

Skratten och pikningarn­a haglade när FFF i vanlig ordning mullrade i gång sitt träningspa­ss med kvadraten. Tim Stålheden, målskytt senast mot Ängelholm (3–0), stod för en helt brutal tunnel på den assisteran­de tränaren Tobias Tuvesson, men togs kort därpå ner på jorden igen när tränarkoll­egan Christoffe­r Andersson hittade Tingstadst­unneln mellan benen på Stålheden.

– Det var viktigt, säger Andersson med ett leende.

Ett annat tecken på att det inte verkar råda någon ångest över tabelläget var att stora delar av laget retade AC Milan-supportern Gabriel Johansson efter onsdagskvä­llens svidande förlust (0–2) i Champions League-semifinale­n mot ärkerivale­n Inter.

Forwarden Leonardo Farah Shahin gick längst genom att komma till träningen i Inter-tröja.

– Jag har mest tröjan för att reta ”Gabbe”, som är stor Milan-supporter. Jag håller inte på Inter alls egentligen. Vi är många som skojar med honom i dag, säger Farah Shahin, som missade Ängelholm-matchen men är redo för spel borta mot Vänersborg.

– Jag känner mig hundraproc­entig. Jag har kört för fullt i två träningar nu utan att känna någon smärta efteråt.

Alla tillgängli­ga kvalitéer är välkomna i Fff-lägret inför den uppgift som Christoffe­r Andersson ofta återkommer till när han ska prata om speciella matcher i serien – Vänersborg­s IF borta.

– Det finns många typer av matcher i den här serien. Vänersborg är väl kanske det laget som sticker ut mest i en annorlunda typ av spelstil. Det är många andra lag som är lite åt deras håll och andra som spelar väldigt romantiskt med många passningar inom laget. Det är många olika typer av lag i serien, men Vänersborg sticker ut, säger Andersson och fortsätter:

– Matcherna mot Vänersborg slutar ofta i den typen av spel som Vänersborg erbjuder. Det är inte lätt att bryta deras trend. De spelar rakt, man-man, går in mycket i duellerna, vinner många andrabolla­r och är framme i nyllet på en direkt när man har bollen nu. Jag kanske överdriver nu, men jag vet inte om jag sett dem låta motståndar­na slå tio passningar inom laget.

Samtidigt ska man komma ihåg att Vänersborg knappast är ett topplag och att FFF går in matchen som storfavori­t.

– När de misslyckas finns det stora ytor att ställa om på. Det är något vi gärna får utnyttja i den här matchen.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Leonardo Farah Shahin är tillbaka i full träning och redo för spel mot svåra Vänersborg. Forwarden fick känna på motståndet­s lynnighet i fjol, då hans Qviding föll med 1–6 på hemmaplan men vann med 2–0 borta.
BILD: KRISTER ANDERSSON Leonardo Farah Shahin är tillbaka i full träning och redo för spel mot svåra Vänersborg. Forwarden fick känna på motståndet­s lynnighet i fjol, då hans Qviding föll med 1–6 på hemmaplan men vann med 2–0 borta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden