Hallands Nyheter

Tvååkers Viktor Nilsson blir borta i flera veckor till

- Henric Holmberg

Tvååker är ute efter sin andra raka seger när Ängelholm kommer på besök. Laget tvingas dock klara sig utan nyckelspel­aren Viktor Nilsson.

Nilsson blev kvar på bänken mot Vänersborg den 22 april och har inte spelat sedan matchen mot Eskilsminn­e en vecka tidigare. Comebacken för Tvååkers försvarskl­ippa och lagkapten är ytterligar­e några veckor bort, berättar nu tränaren Pierre Krantz.

– Det är ett jättestort tapp för oss. Han är vår lagkapten, duktig på att hålla ihop laget och en otroligt skicklig försvarssp­elare. Vi förstod med en gång att det var något värre, men nu har vi fått en lite bättre prognos där det handlar om några veckor istället för några månader. Det är en sena i låret som vi befarade var helt av men som bara är delvis av, säger Krantz.

Övriga namn på skadelista­n är Oscar Murro och David Danielsson, men annars är alla tillgängli­ga i ett Tvååker som vill bygga vidare på 2–1-segern borta mot Olympic.

– Det var jätteskönt. Jag tycker att vi gjort 3–0 och avgjort matchen, men vi fick kriga hela vägen in. De uddamålsse­grarna är också sköna. Vi behöver skrapa ihop poäng och känner oss fortfarand­e ganska

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON pressade att göra det för att komma på fötter, säger Krantz, väl medveten om att Tvååker står på sex poäng efter lika många matcher.

Han tror på en annan matchbild jämfört med senast när Tvååker tar emot Ängelholm på Övrevi.

– Ängelholm är lite av motsatsen till Olympic som var bra framåt men svaga bakåt. Ängelholm är bättre bakåt men har svårare att etablera ett anfallsspe­l och är ett mer hårt jobbande lag. Det blir en tuff match för oss och vi måste komma upp i vår maxnivå.

 ?? ?? Viktor Nilsson.
Viktor Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden