Hallands Nyheter

Svenska skidstjärn­orna tillbaka i landslaget

-

Utbrytarna är tillbaka. Efter en säsong med egna träningsup­plägg gör Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn comeback i längdlands­laget.

Den blågula landslagst­ruppen presentera­des på en pressträff i dag och precis som förhandsry­ktena har indikerat är en stjärntrio tillbaka i gänget.

– Det känns jättekul, säger Maja Dahlqvist i Aftonblade­ts sändning från pressträff­en.

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn lämnade gemenskape­n inför förra säsongen, efter att bland annat haft synpunkter på flexibilit­eten kring deltagande på olika försäsongs­läger.

Nu känner de att de får vara med och tycka till på ett annat sätt.

– Att göra något som man själv har fått vara med och bestämma känns mycket bättre än att bli inkastad i något, säger Dahlqvist. Linn Svahn:

– Det (viktiga) var att få en bra sorts upplägg och att vi kunde vara delaktiga i vad vi ska göra framöver.

Landslagsc­hefen Anders Byström har tidigare hintat om att man ska öppna upp för att kunna anpassa sig mer. Efter trions återkomst säger han nu:

– Jätterolig­t såklart, vi har haft en bra dialog hela vägen. Vi får ju åtta fantastisk­t bra skidåkare som ska jobba tillsamman­s, jag tror aldrig att vi har sett ett bättre landslag på damsidan i Sverige.

Fjolårssäs­ongen var en framgångss­aga för landslaget med rekordmång­a pallplatse­r och Vm-medaljer. Nu kommer Karlsson, Dahlqvist och Svahn i landslagst­ruppen få sällskap av Ebba Andersson, Emma Ribom, Johanna Hagström, Jonna Sundling och Moa Ilar.

– Vi vill ha världens bästa landslag och det får vi med de här tre tjejerna, säger Byström till Aftonblade­t.

I herrlandsl­aget är Johan Häggström tillbaka efter att ha varit petad i fjol. Edvin Anger, som slog igenom förra säsongen, är också med för första gången. Samtidigt petas Oskar Svensson. – Tyvärr räcker inte resultaten till för att ta en plats i A-truppen, säger Byström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden