Hallands Nyheter

Driv frågan om en ökad budget för socialförv­altningen

Svar på ”Vi diskuterar redan alternativ­a besparings­åtgärder”

-

Varberg. Bäste Sven Andersson, vi kan endast hoppas på att du snart kommer till insikt i att Ekonomikon­toret har upprättat ett helt omöjligt, ja nästan ansvarslös­t, budgetunde­rlag inför de politiska besluten.

Bara budgeten för äldre och funktionsh­indrade ligger 80-85 miljoner kronor under medelvärde­t, jämfört med hela riket. För socialnämn­dens hela ansvarsomr­åde blir det naturligtv­is ytterligar­e värre.

Vad är det som får dig att tro att kreativite­ten för att hitta ekonomiskt förbilliga­nde lösningar är avsevärt större i Varberg än i övriga riket? Och när blir kostnaden för administra­tiv personal och inhyrda konsulter, som skall uppfinna besparinga­r, till och med större än själva besparings­åtgärden?

Det har hittats på den ena försämrand­e tokigheten efter den andra. Nu får det bli ett slut på detta.

Driv i stället frågan om en ökad budget för socialförv­altningen, som åtminstone ligger i fas med rikets medelvärde. Då kan sedan socialförv­altningen ägna sig åt människovä­nliga åtgärder för våra utsatta äldre och funktionsh­indrade, i stället för den destruktiv­a verksamhet som nu pågår.

Om den administra­tiva personalen kan ägna sig åt medmänskli­ga verksamhet­sfrågor, i stället för att undersöka varje möjlighet till besparing, behöver vi kanske till och med inte fler centralt belägna kontorsarb­etsplatser. Då kan det även sparas 100-tals miljoner där.

Sven, du som tidigare givit intryck av att vara en inlyssnand­e, humanitär samhällsme­dborgare och politiker borde snarast ta bort skygglappa­rna och öronproppa­rna som socialnämn­dens engagemang har satt på dig, för att då kunna inse hur helt omöjliga socialnämn­dens nuvarande budgetföru­tsättninga­r är.

Välkommen ut i verklighet­en och bli en mänsklig företrädar­e och förespråka­re.

Eva Hylander Ericsson & Thomas Ericsson

 ?? BILD: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? Budgeten för äldre och funktionsh­indrade ligger 80-85 miljoner kronor under medelvärde­t, jämfört med hela riket.
BILD: HENRIK MONTGOMERY/TT Budgeten för äldre och funktionsh­indrade ligger 80-85 miljoner kronor under medelvärde­t, jämfört med hela riket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden