Hallands Nyheter

Varbergs Bois kollapsade mot Landskrona i U21

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Varbergs Bois tappade en tremålsled­ning och förlorade borta mot Landskrona Bois i U21 södra. En match där Varberg fick avsluta matchen med tio man.

Efter en halvtimmes spel såg matchen ut att gå Varbergs Bois väg efter att laget gjort tre mål och skaffat sig en komfortabe­l ledning.

– Vi hade lika gärna kunnat leda med 7-0 efter en halvtimme med tanke på hur mycket chanser vi hade, säger tränaren Fredrik Danielsson.

Victor Karlsson öppnade upp målskyttet innan Dion Krasniqi gjorde 2-0. Strax efteråt nickade Wilmer Rönnberg sedan in en hörna i mål som betydde ledning med 3-0.

Men laget kollapsade innan halvtidsvi­lan och i andra halvlek hade hemmalaget Landskrona vänt på matchen och lyckats vinna med 4-3.

– De hinner göra både 1-3 och 2-3 innan halvtid. Det var de enda två skotten de hade i första halvlek och vi kan absolut inte klandra Viktor (Dryselius) i målet för något av dem. Det blir huvudet under armen på vissa av våra spelare som gör tydliga misstag som påverkar matchen.

– I början på andra går vi bort oss på en snabbt slagen frispark. 4-3-målet är en touch som tar på våra spelare och går över Viktor som inte hade en chans att rädda den bollen heller. Det var för dåligt från vår sida.

Efter 65 minuters spel blev Maxime Sainte utvisad och Bois fick avsluta matchen med tio man.

– Han ska tydligen ha sagt något olämpligt ord. Det var ingenting jag hörde men det blev ju inte lättare för oss att forcera in en kvittering i slutet efter det.

– Trots det skrapade vi faktiskt fram ett par chanser i andra halvlek med. I sista sekunden hade vi bland annat ett inlägg som Joao Paulo nickade där målvakten sprattlar till med benen och lyckas rädda bollen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden