PROFFSKOLL­EN

* matcher/mål

-

Jesper Karlsson, AZ – 30/10

Jesper Karlsson var fortsatt frånvarand­e med den skada som hållit honom borta när AZ förlorade första semifinalm­ötet mot West Ham i Europa Conference League. I krossen mot Emmen i ligaspelet några dagar senare fanns dock svensken med på bänken och fick hoppa in med 25 minuter kvar. Matchen slutade 5–1 till AZ.

Niclas Eliasson, AEK – 29/0

Niclas Eliassons AEK säkrade i helgen det grekiska ligaguldet. Man inledde förra veckan med att besegra Aris med 2–1 och Eliasson spelade knappa timmen. Igår (söndag) tog man en komfortabe­l 4–0-seger mot Volos och i och med Panathinai­kos poängtapp så kunde man säkra guldet. Eliasson assisterad­e det ack så viktiga 4–0-målet. Nästa vecka väntar den grekiska cup-finalen för Eliasson och hans AEK.

Gustaf Nilsson, Union SG – 41/10

Det blev endast en minut för Gustav Nilsson i segern mot Genk i det belgiska mästerskap­sslutspele­t. Union SG fortsätter därmed skugga Antwerp som leder med en poäng. Det återstår tre matcher innan säsongen går i mål.

John Björkengre­n, Brescia – 17/0

John Björkengre­n ingick som vanligt i Brescias startelva när laget mötte Pisa i Serie B. Slutresult­atet blev 1–1 och krysset innebär att Brescia inte kan nå säker mark, utan kommer antingen åka ur direkt eller behöva kvala för en plats i Serie B. En poäng i sista matchen räcker för att ta en kvalplats, men vid förlust och att Perugia vinner sin match, så åker Brescia ner till Serie C.

Albin Winbo, Cork City – 7/0

Albin Winbo gick av med en skada i matchen mot Bohemians för ett par veckor sedan och har inte funnits med i truppen sedan dess. Hans Cork City fortsätter även gå tungt och ligger näst sist.

Johannes Vall, IA Akranes – 3/1

Johannes Vall spelade hela matchen mot Vestri i en match som slutade 2–2. Vall gav IA Akranes ledningen med sitt 2–1-mål, men laget kunde inte hålla undan för tre poäng.

Beata Kollmats, Roma – 11/0

Beata Kollmats fick äntligen starta för sitt Roma efter en lång tid på bänken. Hon spelade hela matchen när hennes Roma spelade 2–2 mot Milan. Roma har redan säkrat ligatiteln, men har en cupfinal att se fram emot i början av juni. Mer läsning