Hallands Nyheter

Arrangör hoppas att loppis kan bli en vårtraditi­on

- Malin Strandberg

Varberg: Under fredagen var det många som fyndade på Varberg torg. Torghandel tänker ni. Men icke, det var en bakluckelo­ppis som gästade centrum.

– Loppisen uppkom för att vi tycker att det inte händer något på Varbergs torg, det är helt dött, säger arrangören Pernilla Theorin.

Drygt 40 bilar stod parkerade på torget och försäljnin­gen av leksaker, kläder och prylar gick på högvarv. Pernilla Theorin, som driver Körskolan i Varberg, har tidigare haft planer på en bakluckelo­ppis på torget. Men pandemin satte stopp för det.

– Nu tre år senare sa vi att nu kör vi och det blev fantastisk­t.

Var det svårt att anordna en loppis på den här platsen?

– Inte ett dugg. Kommunen blev eld och lågor och ville ha möte direkt och Varberg handel stod för polistills­tåndet.

Nu hoppas hon att loppisen ska bli ett evenemang som återkommer varje år under Kristi himmelsfär­dshelgen.

– Vi vill att det ska vara en vårloppis varje maj den här helgen, det är prio ett, säger Pernilla Theorin.

Bland loppisfynd­en på torget stod Carina Ståhlbom och sålde pryl efter pryl.

– Det här är jättekul. Ett bra initiativ och en bra dag med mycket folk.

Även Chris Bungerfeld­t hade fullt upp med försäljnin­gen.

– Vi var med på en annan loppis en bit utanför stan men då kom det nästa ingen alls. Vi har så mycket vi behöver bli av med så vi chansade att vara med på torget. Och här var det betydligt mer ruljans kan jag säga.

Hon hade bland annat käpphästar till salu. Något som för övrigt var en vanlig syn på torgloppis­en.

– Min dotter är hästtokig och rider vanliga hästar och käpphästar. Hon tyckte att alla käpphästar var så fula och dyra i affärerna och då fick jag lära mig att sy käpphästar.

Daniela Deldén och Kamrul Hasans två små döttrar hade precis fått ett var sitt exemplar av denna – till synes– populära leksak.

– Vi råkade gå förbi torget och barnen fick kika lite. Vi handlar på loppis lite då och då och framför allt leksaker, säger Daniela Deldén.

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Pernilla Theorin, som driver Körskolan i Varberg, låg bakom idén till bakluckelo­ppisen. Hon och dottern passade på att sälja kläder och skor under fredagen.
BILD: DICK GILLBERG Pernilla Theorin, som driver Körskolan i Varberg, låg bakom idén till bakluckelo­ppisen. Hon och dottern passade på att sälja kläder och skor under fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden