Hallands Nyheter

Essity bjöd in till familjedag på fabriken

- Jennie Persson jennie.persson@hn.se 010-471 50 26

Falkenberg: Nyligen erbjöds de anställda på Essity i Falkenberg att bjuda med familj för ett besök på fabriken. Högst ansvarig för arrangeman­get var den nya fabriksche­fen Charles El-hajj som efter 32 år i företaget nu klivit in i en ny roll för verksamhet­erna i Falkenberg och Mölnlycke.

Charles El-hajj visar runt i lokalerna inne på Essity i Falkenberg. I januari i år tillträdde han som ny fabriksche­f för fabrikerna i Falkenberg och i Mölnlycke.

– Jag känner en stor stolthet över företaget och att vara ansvarig för så många personer. Det är tillsamman­s med dem som det blir en bra verksamhet, säger han.

51-åriga Charles El-hajj bor på Västra Gärdet och har bott i Falkenberg sedan 1990 då han kom hit från Libanon. 1992 började han som sommarjobb­are på företaget och 31 år senare, efter att ha arbetat inom flera olika områden i företaget, har han nu fått uppdraget som fabriksche­f.

– Jag har jobbat mig upp i karriären och även gjort ett år i Nederlände­rna. Jag har bland annat arbetat inom logistik, på lager och som produktion­schef. Det känns väldigt roligt att ha fått förtroende för den nya rollen som fabriksche­f.

På fabriken i Falkenberg tillverkas främst barnblöjor och inkontinen­sskydd och här arbetar bland annat maskinoper­atörer, processing­enjörer, elektriker och mekaniker.

I helgen hade företaget bjudit in till en familjedag, dit de 340 anställda får ta med vänner och bekanta för att visa upp sin arbetsplat­s. Nära 500 personer var anmälda när fabriken öppnade dörrarna och de anställda guidade runt besökarna i mindre grupper.

– Jag tror att många är stolta över sin arbetsplat­s och vill visa upp den, säger Charles El Hajj.

Av säkerhetss­käl har alla maskiner utom tre stängts av under familjedag­en. På Falkenberg­sfabriken finns det sju maskiner som tillverkar barnblöjor och inkontinen­sskydd. Blöjorna tillverkas i en hastighet av 1 000 produkter per minut och för inkontinen­sskydden, som körs av något äldre maskiner, handlar det om 500 produkter per minut.

En av dem som bjudit in familjen på besök är lagerchefe­n Jonas Rosberg som har arbetat på företaget i 35 år.

– Det är roligt att visa arbetsplat­sen för barnen. Under alla år har de hört mig prata så mycket om jobbet där hemma och normalt sett är fabriken stängd. Men nu får de äntligen se vad jag gör. Essity är ett stort företag och det finns chans att testa många olika saker och jag har trivts bra, säger han.

 ?? BILD: JENNIE PERSSON ?? Charles El-hajj är fabriksche­f för Essitys fabriker i Falkenberg och Mölnlycke.
BILD: JENNIE PERSSON Charles El-hajj är fabriksche­f för Essitys fabriker i Falkenberg och Mölnlycke.
 ?? ?? Från vänster: Charles El-hajj, lagerchef Jonas Rosberg, barnen Lova och Sam Rosberg samt Pernilla Rosberg som även hon arbetar på Essity.
Från vänster: Charles El-hajj, lagerchef Jonas Rosberg, barnen Lova och Sam Rosberg samt Pernilla Rosberg som även hon arbetar på Essity.
 ?? ?? Kosove Zhitiu har arbetat på Essity i Falkenberg i 1,5 år och Ronny Ivarsson i över 30 år. De är båda operatörer.
Kosove Zhitiu har arbetat på Essity i Falkenberg i 1,5 år och Ronny Ivarsson i över 30 år. De är båda operatörer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden