Hallands Nyheter

Niclas Eliasson mästare under sin första säsong

- Albin Jakobsson albin.jakobsson@hn.se

Falkenberg­aren Niclas Eliasson anlände till grekiska AEK från franska Nimes inför säsongen. Sportsligt kunde det knappast gått bättre då en pokal är säkrad, och ytterligar­e en kan bärgas.

Ligaguldet var i praktiken redan säkrat inför AEK:S sista ligamatch som spelades i helgen, men inte slog man av på farten för det. Slutresult­atet skrevs till 4–0, med bland annat en assist från Eliasson, och AEK säkrade därmed sin första ligatitel sedan säsongen 2017/18.

– Det är en fantastisk känsla så klart. Att vinna en ligatitel är någonting man drömt om. Att få komma hit till AEK som är en väldigt stor klubb och vinna känns otroligt. Det är något man kommer minnas väldigt länge, säger Eliasson.

Det har under säsongen varit en jämn kamp mellan AEK och Panathinai­kos i ligatoppen.

– Jag tycker att vi har spelat den bästa fotbollen, men i fotbollen är det alltid små detaljer som avgör och vi har spelat väldigt jämnt mot Panathinai­kos. Därför var det extra skönt att vi haft marginaler­na på vår sida och kunde säkra det nu i slutet, säger Eliasson.

Firandet lät inte vänta på sig, då det ”smygstarta­de” redan förra veckan.

– Vi spelade en bortamatch i näst sista omgången och tror vi landade runt 04 på morgonen i Aten. Då möttes vi av 5 000 supportrar som hade tagit sig till flygplatse­n mitt i natten innan de skulle i väg till jobbet för att hylla oss, säger Eliasson.

Det stora firandet väntade dock efter den sista ligamatche­n med en enorm mängd supportrar.

– Jag tror det var 35 000 inne på arenan och över 60 000 utanför. Så omkring 100 000 supportrar som var väldigt, väldigt glada och lyckliga efter att ha haft några år med sämre resultat. Det är en fantastisk känsla att få vara med om det, säger Eliasson.

– Jag kände till att det var stor passion för fotbollen innan jag kom hit, men det här är nästan något man måste uppleva på plats för att förstå hur stort intresse det är och hur mycket det betyder för alla som är en del av AEK. Man märker hur mycket det här betyder för folk.

En match återstår dock för Eliasson och hans AEK, den grekiska cupfinalen.

– Nu gäller det att ladda om inför en cupfinal som kommer bli väldigt intressant. Förhoppnin­gsvis kan vi ta ytterligar­e en titel under en kort tid, säger Eliasson.

"Då möttes vi av 5 000 supportrar som hade tagit sig till flygplatse­n mitt i natten.

Niclas Eliasson

 ?? BILD: PRIVAT ?? Niclas Eliasson stod för sju assist under säsongen.
BILD: PRIVAT Niclas Eliasson stod för sju assist under säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden