Hallands Nyheter

Rasmus Andersson fördömer ”supportrar­nas” beteende

- Albin Jakobsson albin.jakobsson@hn.se

Tvååkers IF hade det tungt i derbyt mot Falkenberg­s FF och förlorade klart efter en riktig plattmatch. På bortaläkta­ren fanns supportrar som skulle heja fram bortalaget, men i stället präglades sångerna av könsord och hatramsor.

Tvååkers Rasmus Andersson gillade inte det han hörde från bortasekti­onen.

– Det blev inte alls bra. Det var väldigt många personer som jag aldrig sett tidigare. Förra säsongen började ”TIF Ultras” dyka upp på några matcher och det blev rolig stämning av det för då var det mycket positiva ramsor. Nu sjöng de som var där ”Vi älskar Rasmus” i typ tio sekunder och det var det enda positiva under hela matchen.

– Jag tror det var individer som ville komma i något slags sammanhang och busa lite helt enkelt. Jag tror inte kopplingen till Tvååker var allt för stark hos människorn­a som fanns där.

Han tror dock inte det kommer ske igen.

– De har inte varit på någon match innan och jag tror inte det kommer att ske någonsin igen om jag ska vara ärlig. De tyckte säkert det var lite coolt att komma till Falkenberg borta. Sen är det kul med de som faktiskt engagerar sig och vill stötta, men det får vara någon slags nivå på det. Det blev bara pajigt.

I nästa omgång av Ettan Södra väntar Ljungskile SK.

– De har tagit lika många poäng som oss och jag tror det kommer bli en match som präglas av att Övrevi är en lite mindre plan. Jag tror det blir mycket kamp och gissningsv­is lite rakare spel från båda lagen. Dels för att vi vill ha poäng så fort som möjligt, dels för att planen kanske inte bjuder in till något annat just nu.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Rasmus Andersson.
BILD: KRISTER ANDERSSON Rasmus Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden