Hallands Nyheter

Veteranen hoppas lyfta Varbergs Gif

- Albin Jakobsson albin.jakobsson@hn.se

Arben Ajdarevic lämnade inför säsongen Vinbergs IF för spel i Varbergs Gif. Ett ungt Gif har haft en svängig säsongsinl­edning, men Arben hoppas att hans rutin kan hjälpa laget framåt.

Varbergs Gif inledde säsongen med två raka segrar, för att sedan förlora fyra raka matcher. Senast bröt man man den dystra sviten när man besegrade Västra Frölunda IF.

– Vi spelade bra och höll oss till vår matchplan. Vi visste vad det fanns för ytor att spela på och vi utnyttjade det, säger Arben.

Han känner att han har kommit in bra i sitt nya lag och har fått axla en ledarroll i och med att han är en av de äldre i laget med sina 28 år.

– Jag trivs jättebra. Det var lite nytt i början att komma in i. Vi spelar på ett annat sätt än vad jag gjort tidigare. Sen är jag lite av en veteran i laget så det blir att man får försöka ta lite ansvar och jag försöker delge min erfarenhet till laget.

Arben har ännu inte fått nätkänning men är ändå nöjd med sin egen säsongsinl­edning.

– Jag började ganska starkt sen hade jag en lite dipp. Men nu senast tyckte jag det kändes bra mot Frölunda. Jag vann mycket dueller och kunde göra en assist. Jag gör det jag ska på planen och försöker sätta andra i lägen. Det mer att få ut men det är många matcher kvar och det blir säkert bättre.

I nästa match, som sänds på HN. se, väntar Lindome GIF.

– Lindome spelade i Ettan förra säsongen och jag antar att de vill upp dit igen. Vi vill så klart vara där och störa dem och göra en bra match. Om vi spelar vårt spel och gör det vi är bra på så tror jag det blir bra.

"Det blir att man får försöka ta lite ansvar

Arben Ajdarevic

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Gifs Arben Ajdarevic.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Gifs Arben Ajdarevic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden