Hallands Nyheter

Lindner hoppas på seger mot tidigare klubben

- Albin Jakobsson albin.jakobsson@hn.se

För tio år sedan gjorde Joakim Lindner sin sista säsong i IF Brommapojk­arna. Det blev sedan en säsong i Östers IF innan han hamnade i Varbergs Bois. Nu hoppas han att laget kan ta säsongens första seger genom att besegra klubben som fostrade honom.

Varberg har inlett säsongen med fyra oavgjorda och fyra förluster på de inledande åtta matcherna. En sämre säsongssta­rt har laget inte haft sedan man gick upp i Allsvenska­n inför säsongen 2020. Trots det är stämningen i laget bra menar Lindner.

– Känslan är fortfarand­e väldigt god skulle jag säga. Det är klart att resultat och sådant kan påverka en negativt, men jag tycker att vi gjort det bra ändå. Vi vet att det enda som hjälper är hårt jobb på träning och hårt jobb på match så kommer resultaten att komma.

– Det är på tok för tidigt att börja spekulera i saker och ting. Vi ska träna på bra och försöka bli ännu bättre. Vi är säkra på att poängen kommer att börja trilla in.

Den dåliga säsongsinl­edningen är inte något som han grubblar på särskilt mycket.

– Alla är olika, så är det ju. Till en viss del så tror jag det är bra att tänka och grubbla men det får inte gå överstyr. Jag tror det kan vara bra att få distans till det också för att sen kunna koppla på när det väl gäller i stället.

Han tycker också att läget inte är så illa som det målas upp.

– Det låter som att vi är 15 poäng efter, men man vet ju att det räcker med en eller två segrar så är du närmare mitten. Det är ju inga astronomis­ka avstånd än så länge. Vi gillar läget, det är inga problem.

Näst på tur i jakten på säsongens första trepoängar­e är IF Brommapojk­arna på bortaplan. Lindner är fostrad i Brommapojk­arna och ser fram emot att vara tillbaka.

– Det är klart att det är kul. Man har ju ägnat X antal år i de kvarteren och områdena. Så det är kul att komma tillbaka ibland och se vilka som är kvar och så. Men annars är det bara en vanlig fotbollsma­tch egentligen.

– Sen är det ju mycket nytt. Gustav Sandberg Magnusson är väl den enda spelaren som är kvar sen min tid i klubben. Sen är det säkert några på kontorssid­an som är kvar. BP var ju den klubben som fostrade mig som fotbollssp­elare. Det är en fin klubb.

Han förväntar sig en tuff match mot nykomlinga­rna som radat upp fina resultat mot slutet.

– Det kommer så klart bli en tuff bortamatch och de har gjort det väldigt starkt i inledninge­n. Men vi måste göra de delarna som vi har pratat om. Samtidigt måste vi på något sätt försöka pilla in några fler mål i matcherna. Så det hoppas jag ska kunna lossna.

 ?? BILD: ANDREAS L ERIKSSON ?? Joakim Lindner.
BILD: ANDREAS L ERIKSSON Joakim Lindner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden