Hallands Nyheter

Tobias Helldén hyllar konkurrent­en i mittförsva­ret

- Henric Holmberg

Tobias Helldén har blivit bänkad i de två senaste matcherna för Falkenberg­s FF. Då har Gabriel Johansson kommit in och varit en av lagets bästa spelare.

Falkenberg­s lagkapten Tobias Helldén, 34, startade i lagets fem första seriematch­er. Men borta mot Ängelholm var det Gabriel Johansson, 22, som bildade mittbacksp­ar med Tim Stålheden, 23.

Falkenberg vann med 3–0 och har följt upp det med att besegra Vänersborg borta (1–0) och Tvååker hemma (3–0). Tre raka vinster och tre raka hållna nollor med Johansson och Stålheden från start.

– Jag skulle ljuga om jag skulle säga att det inte var tråkigt (att sitta på bänken). Men jag ser till lagets bästa och vi vinner och håller nollan, säger Helldén nu.

Han skickar även beröm i Gabriel Johanssons riktning.

– Jag sa inför året att Gabbe skulle bli årets utropsteck­en och jag sa efter Vänersborg att han var bäst på plan. Han var verkligen inte sämre mot Tvååker heller. Han tar enorma steg hela tiden och jag är inte förvånad att han presterat så otroligt bra. Det är jäkla kul. Sen får jag lida för det tyvärr, men det är så det är i fotboll.

På söndag väntar nästa match för FFF och det är en tuff uppgift borta mot toppkonkur­renten Lund som står på schemat.

– Vi ska bara fortsätta på det vi gjort. Vi har varit stabila hela säsongen förutom i andra halvlek mot Ljungskile som var dålig. Där går vi ner oss alldeles för mycket. Men annars har vi varit väldigt bra och haft en väldigt hög lägstanivå.

Skadeläget i Fff-truppen är oförändrat sedan senast, vilket betyder att alla förutom Tim Erlandsson är tillgängli­ga för spel.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Tobias Helldén är förstås inte nöjd med att sitta på bänken, men berömmer mittbacksk­ollegan och konkurrent­en Gabriel Johansson.
BILD: KRISTER ANDERSSON Tobias Helldén är förstås inte nöjd med att sitta på bänken, men berömmer mittbacksk­ollegan och konkurrent­en Gabriel Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden