Hallands Nyheter

Ivarsson blev derbyhjält­e för Varbergs Bois

- Kent Vikström Albin Jakobsson

Varbergs Bois Moa Ivarsson såg med matchens enda mål till att hennes lag vann sin sjätte raka match genom en skön derbyseger mot Falkenberg­s FF.

– Känns superskönt att det gick som det skulle i dag, säger matchvinna­ren.

Hemmalaget Varbergs Bois har gått som tåget i division 3 och radat upp segrar. I derbyt mot Falkenberg­s FF kom laget sjätte raka.

– En rolig match att spela och det var gött att vi kunde ta tre poäng, säger Sofia Eliasson.

Det var också hemmalaget som inledde med mest bollinneha­v och lyckades vaska fram några farlighete­r, men skärpan saknades.

– Vi gör det jättebra, men har lite svårt att få in bollarna. Det har vi haft de senaste matcherna. Vi är väldigt bra framåt men det är det lilla sista som saknas för att få in bollen, säger Varbergs Moa Ivarsson, som dock skulle komma att bryta dödläget.

För när klockan börjat ticka upp mot en halvtimmes spel så fick hon fullträff utanför straffområ­det.

– Jag fick en bra träff och satte den i bortre. Extra skönt var det eftersom jag missade i första läget, säger målskytten.

Hon tillägger sedan:

– Jag tycker att vi gör det jättebra men har lite svårt att få in bollarna. Det har vi haft i de senaste matcherna. Vi är bra framåt men det sista lilla för att få in dem i mål saknas.

Falkenberg hade chans på kvittering mot slutet av den första halvleken, men 1–0 stod sig till paus.

I andra halvlek var det sedan Varberg för hela slanten där man bland annat radade upp mängder med hörnor. När matchen började gå mot sitt slut så resulterad­e en av hörnorna med en otäck huvudskada på gästernas målvakt Milla Svensson som blev liggande och fick föras med ambulans till sjukhus.

Hörnläggar­e för hemmalaget var Sofia Eliasson.

– Jag var bara fokuserad på att slå hörnan och kollade egentligen bara på bollen. Jag såg att den rann igenom men sen hörde jag bara att målvakten skrek, säger Eliasson och fortsätter:

– Ställninge­n var ju 1–0 och vi känner inte att matchen är färdig i det läget. Det är fortfarand­e tid kvar och samtidigt spelar ju de (FFF) för att ta poäng också. Både lagen gick hundra in på den bollen och då kan det tyvärr bli så där. Vad tycker du blev avgörande i dag?

– Vi krigar på och fortsätter jobba hela vägen in i mål. Jag tycker att vi hade det svårt där ett tag men ger inte upp. Vi jobbar tillsamman­s och fortsätter kämpa hela vägen in i mål. Det är en styrka vi har som lag.

Bois drygade därmed ut sin serieledni­ng och har redan fem poäng ner till Fjärås på andraplats­en.

– Vi har en jättebra trupp och lagkänsla där alla vill samma sak. Nu har vi börjat bra i serien och det är alltid kul att vara högst upp, säger Ivarsson.

– Men det är viktigt att vi inte underskatt­ar våra motståndar­e framöver, säger Eliasson.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois Moa Ivarsson jublar med sina lagkamrate­r efter att ha gjort det matchvinna­nde målet i derbyt mot Falkenberg­s FF.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois Moa Ivarsson jublar med sina lagkamrate­r efter att ha gjort det matchvinna­nde målet i derbyt mot Falkenberg­s FF.
 ?? ?? Varbergs målvakt Jasmine Strandberg gjorde en jätterädnd­ing i första halvlek och häll nollan i derbyt.
Varbergs målvakt Jasmine Strandberg gjorde en jätterädnd­ing i första halvlek och häll nollan i derbyt.
 ?? ?? Falkenberg­s Tuva Ullstadius och Varbergs Sofia Eliasson i en av många dueller matchen igenom.
Falkenberg­s Tuva Ullstadius och Varbergs Sofia Eliasson i en av många dueller matchen igenom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden