Hallands Nyheter

Ny tränare nära för Falkenberg

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Falkenberg­s VBK närmar sig en ersättare till Ismo Peltoarvo på tränarpost­en. Nu är det upp till styrelsen att välja mellan två kandidater.

Ismo Peltoarvo lämnade Falkenberg­s VBK för halvannan månad sedan då parterna hade olika tankar om klubbens målsättnin­g inför nästa säsong. Nu är en ny huvudträna­re nära.

– Jag kommer från ett möte just nu och det ser väldigt ljust ut, men vi har två lösningar på gång. Antingen blir det en tränare utifrån eller en från den egna organisati­onen. Den ena vägen (med tränaren utifrån) är inte helt klar än, där föreligger lite mer förhandlin­gar, så en och en halv lösning då, säger Fvbk-ordförande­n Sven Hämberg under måndagen. Har tränaren utifrån kontrakt med en annan klubb i dag?

– Det vill jag inte svara på. Det kommer bli ett styrelsebe­slut på vilken väg vi ska ta.

När hoppas du ha ett beslut på plats?

– Det blir som tidigast nästa vecka.

Vad gäller spelartrup­pen har spikern Chris Kalfic bestämt sig för att sluta med volleyboll helt. Övriga inväntar ett besked i tränarfråg­an.

– Jag har samtalat med flera spelare och ingen har sagt att de lämnar ännu. Flera vill gärna vara kvar. Vissa spelare vill bli proffs och så är det alltid, men det känns tryggt att ingen lämnat ännu, säger Hämberg.

De båda transatlan­terna Colm Guyn och Will Hippe lämnade Falkenberg när deras uppehållst­illstånd löpte ut efter säsongen. I nuläget är det oklart om de återvänder till hösten.

– Det blir en ny förhandlin­gsfråga i så fall. Det är medräknat i vår budget att vi eventuellt kontrakter­ar två proffs.

"Det ser väldigt ljust ut.

Sven Hämberg Ordförande

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Falkenberg­s VBK är nära att hitta en ny huvudträna­re till nästa säsong och väljer mellan två spår.
BILD: ROBERT BOMAN Falkenberg­s VBK är nära att hitta en ny huvudträna­re till nästa säsong och väljer mellan två spår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden