Hallands Nyheter

Dubbelt från Varberg i U21-landslaget­s Vm-trupp

- Albin Jakobsson albin.jakobsson@hn.se

Mellan den 20 juni och 2 juli spelas U21-VM i handboll i Grekland och Tyskland. I det svenska landslaget finns HK Varbergs Axel Skoog som mästerskap­sdebuterar, samt varbergare­n Petter Donaldson.

När HK Varbergs Axel Skoog fick beskedet att han blivit uttagen till U21-VM i Grekland och Tyskland i sommar, kom det lite som en chock för mittsexan.

– Jag var mest förvånad skulle jag säga. Jag har tidigare varit med på i stort sett alla uttagninga­r, men blivit reserv hela tiden. Men nu när man äntligen fick komma med så är det såklart sjukt kul och det kommer bli fantastisk­t roligt i sommar, säger Skoog.

Varför det räckte hela vägen denna gång vet han inte riktigt.

– Inför uttagninge­n hade jag inte tränat handboll på fyra veckor. Konditione­n var inte på topp så jag gjorde bara mitt bästa och hade inte så höga krav på mig själv. Jag slappnade av mer. Det räckte tillräckli­gt långt kan man säga.

– Det kommer bli skitkul att represente­ra Sverige och framför allt Varberg ute i världen. Det kommer vara en upplevelse. Framför allt att möta lag från andra delar i världen vilket man inte gjort tidigare. Det är en helt annan handbollsk­ultur och så vidare.

Uttagen är också varbergare­n och den tidigare HK Varbergspe­laren Petter Donaldson som numera tillhör HK Aranäs i Handbollsl­igan.

– Man blev lättad när man fick beskedet, en skön känsla. Jag har varit med under alla samlingar så det var något man hade hoppats på väldigt mycket, säger Donaldson.

Han var även med i den trupp som spelade U20-EM förra sommaren.

– Det var väldigt många debutanter under senaste mästerskap­et medan nu är det kanske två eller tre stycken. Jag tror att det kan vara bra för laget att många redan gjort ett mästerskap tillsamman­s och känner varandra på ett bra sätt.

Det blev en fjärdeplat­s i EM och Donaldson hoppas på att man denna gång kan knipa guldet.

– Målet är att gå hela vägen och jag tror vi har en väldigt bra chans att göra det. Vi har bra spelare på alla positioner som är erfarna och får mycket speltid i sina klubblag. Sen är det väldigt små marginaler som avgör. Tar man sig till en semifinal kan det mesta hända.

Skoog instämmer om att guldchanse­rna är goda.

– Man vet ju om att många europeiska lag är väldigt bra, men vi går självklart för att vinna, säger Skoog.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Axel Skoog ser fram emot sitt första mästerskap.
BILD: KRISTER ANDERSSON Axel Skoog ser fram emot sitt första mästerskap.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden