Hallands Nyheter

HK Varbergs nya tränare heter Christer Karlsson

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Christer Karlsson tar över HK Varberg. Och det är frun Malena och familjen som ligger bakom.

– När jag hade slutat i Kärra så sa frun ganska snabbt att här kan du inte sitta varje kväll. Jag har ju aldrig varit hemma på kvällarna. Jag har varit elittränar­e så många år.

Christer ”CK” Karlsson har över 30 år som elittränar­e. Det senaste uppdraget var att föra upp Kärra HF damlag till högsta ligan.

– Jag var väl lite tveksam till hur jag skulle göra framöver, men jag var väldigt sugen på att träna ett herrlag igen. När jag fick chansen i Varberg och åkte ner och pratade med dom första maj så kändes det bra. Jag tyckte dom hade ett bra lag och en bra organisati­on.

Det dröjde innan du bestämde dig?

–Jag åkte till Cypern med familjen, en resa som hade inplanerat­s länge. Men både frun och döttrarna ville att jag skulle träna Varberg. De är vana att jag är borta på kvällarna.

2011-2015 var Christer huvudansva­rig för Önnereds herrlag och tog klivet upp i Elitserien 2015. I Norge ledde han Fredriksta­d 20152019 från andraligan till elitstatus. Efter det har han haft tränaruppd­rag i Boden och Kärra HF. Han har skrivit ett 1+1-kontakt. – Jag har egentligen jobbat heltid med handboll de senaste 20 åren men om detta är heltid är en tolkningsf­råga. Det är väl någonstans 60-70 procent av en heltid men jag klarar mig och ska inte göra något annat. Jag känner till Varbergs ekonomi och är inte naiv heller.

Vad blir ditt mål?

– Jag brukar vara bra på att få ihop lagen. Det är väl nästan min spetskompe­tens. Det är klart att vi ska vara med i toppen och jag är nöjd med det som Varberg har fått till hittills. Någon spelare till ska in.

Vilken är din tränarfilo­sofi?

– Jag är väldigt förtjust i försvarssp­el. Det är inte så många som är det längre. Mitt mål är att vi ska släppa färre mål. Då får man ofta fler enkla mål själv. Vi ska bli ett bättre försvarssp­elande gäng.

Den 24 juli börjar hans kontrakt gälla. Då börjar pendlingen från Järnbrott i Västra Frölunda. Där har jag bott i stort sett hela mitt liv. Järnbrott.

 ?? BILD: PETTER ARVIDSON ?? Christer Karlsson tar över HKV.
BILD: PETTER ARVIDSON Christer Karlsson tar över HKV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden